En Çok Kullanılan Tüm Emojiler ve Anlamları 2023

En çok kullanılan Emojiler ve anlamları 2023

Günlük hayatımızda emojileri, ifadeleri ve diğer metin tabanlı sembolleri kullanıyoruz. İnternetin ortaya çıkışı ve cep telefonu kullanımının artması, emojiler de dahil olmak üzere yeni bir mesajlaşma dilinin ortaya çıkmasına neden oldu. Emojilerin ne olduğunu ve ailemizle konuşurken ne anlama geldiklerini merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazımızda emojileri anlamlarıyla birlikte listeleyeceğiz.

Emoji nedir?

Emoji veya gülen yüz, sosyal medya sitelerinde ve uygulamalarında bir mesajı iletmek için kullanılan bir semboldür.

Emoji alfabesi çok çeşitli emojiler içerir. Birçok kişi bu emojileri tanımlayabilir. Hava durumu, hayvanlar, yazılımlar, insanlar, miktarlar, bayraklar ve daha fazlası için emojiler vardır.

emojiler-ve-anlamlari-3
Emojiler: anlamları

Emojiler farklı platformlara göre değişir. Emojiler platforma bağlı olarak değişir. Örneğin whatsapp ve iphone emojileri farklılık gösterebilir.

Emojilerin birçok farklı çeşidi mevcuttur. Hepimizin bildiği yüz ifadeleri ve nesnelerin yanı sıra hayvanlar, iklimler ve yerler ile yaygın nesneleri de içerirler. Genellikle ek karakterler kullanılarak oluşturulurlar.

Emojilerin Tarihçesi

Muhtemelen arkadaşlarınız ve müşterilerinizle iletişim kurmak için emojileri kullanıyorsunuz. Shigetaka Kurita ilk emojiyi 1998 ve 1999 yılları arasında Japonya’da yarattı.

Emoji, dijital iletişim sırasında müşterilerin birbirlerini daha kolay algılamalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Emoji 12×12 piksel boyutundadır. Kurita, emojileri lokasyonun bulunduğu şehirdeki hayvanları, insanları ve evleri temel alarak tasarladı.

emojiler-ve-anlamlari-1
Emojiler: anlamları

1997 yılında emojilerin kullanımı çok popüler hale geldi. Nicolas Loufrani bunu fark etti ve dijital ortamlar için daha renkli ve büyüleyici emojiler oluşturmak amacıyla gülen suratlarla denemeler yapmaya başladı. Bu, ASCII ifadelerine bir yanıttı. noktalama işaretleri 🙂 .

Loufrani işe grafik yüz ifadeleri kullanarak emojiler yaratmakla başladı. Vizyonu, bunların dijital ortamlarda tanınırlığı artırmak için kullanılabileceğidir.

Bu emojiler günlük konuşmalarımızda kullandığımız emojilere çok benziyor. Öfke emojileri, bayrak emojileri, kutlama emojileri, eğlence emojileri, spor aktivitesi emojileri, iklim emojileri, yemek emojileri, hayvan emojileri, gezegen emojileri ve meslek emojileri ortaya çıktı.

Günlük konuşmalarımızda kullandığımız emoji ifadeleri, bir yüz özellikleri sözlüğünün oluşturulmasına yardımcı oldu. ABD Telif Hakkı Ofisi’ne 1997 yılında yüz özellikleri sözlüğü üzerinde çalışılmaya başlandığı bildirilmiştir. 1998 yılına gelindiğinde, .gif çevrimiçi kullanım ve web siteleri için basılmıştı.

2000 yılında mobil web kullanımı arttıkça, insanlar mesajlaşırken konuyu vurgulayacak veya eğlenecek emojiler eklemek için Smiley Dictionary emoji paketini satın almaya başladı.

2001 yılından sonra smiley ve emojilerin kullanımı yaygınlaştı. Dico smileys e-kitabı da yayınlandı. Smiley, nokia motorola samsung ve diğer uzman şirketlerin emojileri kullanmasına izin verdi.

emoji, emoji isimleri, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji isimleri, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları

En Sevilen Emojiler ve Anlamları, 2023

Emojiler nedir ve ne anlama gelir? İnternette, sosyal medya platformlarında veya hücresel mesajlaşmada mesajlaşırken kullanıyoruz. Sizler için tüm emojilerin anlamlarını araştırdık ve emojiler hakkında tüm bilgileri listemize ekledik.

emojiler-ve-anlamlari-2
Emojiler: anlamları

El Emojisi Anlamları🤲

El emojileri sosyal medyada, web’de ve uzun veya hızlı mesajları iletmek için sıklıkla kullanılır. Peki bu el sembolü ne anlama geliyor? El işareti emojilerini şimdi değerlendirebilirsiniz.

Upturned Palm Adjacent hand Emoji ne anlama geliyor?

Bu emojinin ruhani bir çağrışımı vardır. Dua etmek, dilemek ve her şeyin yolunda gitmesini istemek için kullanılabilir. Bir mesajda bir isteği vurgulamak için kullanılır. Kelimenin ikinci bir anlamı da minnettarlık, mutluluk ve neşeyi ifade etmektir.

Açık Parmaklar Emoji Anlamı 👐

Açık avuç içi emojisi, sevdiğiniz birine veya özlediğiniz birine ulaşmak anlamına gelir. Sevgiyi ve dürüstlüğü sembolize eder. Açık avuç içi emojisi aynı zamanda sarılmayı da temsil eder.

Alkış Emojisi 👏, 👏 anlamına gelir

Alkış, iyi uygulanmış, takdir edilmiş ve iyi anlamına gelen sabit bir emojidir. Bu emoji birini onaylamak veya tebrik etmek için kullanılır. Genellikle bir onay olarak kullanılır. Genellikle bu emoji, birisi yapmaması tavsiye edilen şeyi yaptığında da kullanılabilir 🙂 🙂 🙂

Yani 🤝 El Sıkışma Emojisi

El sıkışma emojisi, birçok emoji ve anlamları arasında sıkça kullanılır. Bu emoji genellikle belirli bir konuyu onaylamak veya fikir alışverişinde bulunmak için kullanılır. İkinci bir anlamı ise vedalaşmaktır.

Emoji Ne Anlama Gelir👍

Beğenme emojisi, birçok emoji ve anlamları arasında genellikle bir şeyi onaylamak için kullanılır. Thumbs up, onaylamanın ve doğrulamanın bir yoludur. Beğendim emojileri, Arap uluslararası konumları tarafından kaldırılmış bir işaret parmağı olarak yorumlandığından hakaret etmek için kullanılabilir.

Yumruk Emojisi 👊 anlamına gelir

Tüm emojiler ve anlamları arasında bir tartışmayı çözmek veya arkadaşları selamlamak için en sık kullanılanı muhtemelen emoji incelemesidir. Hoş geldiniz anlamına da gelebilir. Ayrıca hoş geldiniz anlamına da gelir.

Kalkık Yumruk Emoji Anlamı ✊

Kaldırılmış yumruklar muhtemelen en yaygın emojilerdir. Bu emoji, iş arkadaşları arasındaki mesajlaşmalarda belirli bir enerji seviyesini ifade eder. Birisi bunu belirli bir konu hakkındaki düşüncelerini ifade etmenin bir yolu olarak kullanır. Bu mesaj aynı zamanda günlük yaşamda, siyasette ve bir konu olarak da kullanışlıdır.

Orta Parmak El İşareti Emojisi 🖕 şu anlama gelir

Bu emoji birine hakaret etmek, küfretmek veya aşağılamak için kullanılabilir. Bu emoji bir tartışma sırasında birine hakaret etmek için kullanılır.

V Parmak Emoji Anlamı ✌

V-parmak, 1960’larda hippiler tarafından giyim tarzları ve düşünce biçimleriyle popüler hale getirilen bir barış işaretidir. Zaferi ve direnişi temsil eder. Bu emoji belirli kadın bacaklarını temsil eder.

Boynuz Parmak Sinyal Emojisi 🤘 anlamına gelir

Anlamları ile emojiler rock müzik hayranları tarafından kullanılabilir. Metalik rock müzikten hoşlananlar kullanır. Budist inancında bu emoji aldatmayı ve kötü şansı temsil eder. Şeytanı selamlamak ve selamlaşmak için de kullanılabiliyor.

Emoji İşaretlerinin Hepsi Yerinde Kullanılır👌

Ters çevrildiğinde, bu hareket Avusturya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da olumsuz veya aşağılayıcı olarak görülebilir.

Düğümlenmiş Parmaklar anlamına gelen emoji 🤞

Düğümlü parmak, birine iyi şanslar dilemek veya olumlu bir mesaj vermek için kullanılır. Bu işaret küçük çocuklar tarafından yemin etmek veya söz vermek için kullanılır.

Seni Çok Seviyorum Emojisi 🤟

Yumruğun uzatılması ve serçe parmak, başparmak ve işaret parmağının kullanılmasıyla oluşturulan bu emoji, Kuzey Amerika dilinde Seni Seviyorum anlamına gelmektedir. İşaret her ülkede ve kültürde farklıdır.

Vulcan Selamo Emoji Yani 🖖

Emojiyi oluşturmak için parmaklarınızı yanlara doğru eşit şekilde açın. Star Trek’ten çok iyi bilinen Mr. Spock en popüler selamlama resmidir. Bu selamlamanın orijinal adı volkanik selamlamadır ve başarılı olmak ve uzun yaşamak anlamına gelir.

Koroner Kalp Emoji Anlamları 💓

Koroner kalp emojilerinin anlamları çeşitli renklerde ve konularda kullanılabilir. Artık sosyal medyada ve internette en popüler koroner kalp emojilerini anlamlarıyla birlikte bulabilirsiniz. Aşağıdaki listede koroner emoji anlamlarının yanı sıra farklı emojileri de anlamlarıyla birlikte karşılaştırabilirsiniz.

Mavi Koroner Kalp Emoji Anlamları 💙

Mavi koroner kalp emojileri, konuştuğunuz kişinin sizi koruduğunu göstermek için kullanılır. Mavi koroner kalp emojileri platonik veya karşılıksız sevgiyi ifade etmek için kullanılabilir.

Siyah Koroner Kalp Emojisi Anlamı 🖤

Sosyal medya ve kısa mesajlarda sürekli olarak siyah koroner emojisi kullanılıyor. Siyah koroner emoji hayal kırıklığı, mutsuzluk, keder ve hüsran anlamına gelir. Bu emoji olumsuz ve mutsuz durumları ifade etmek için kullanılabilir. Çiftler genellikle öfkelerini ifade etmek için bu emojiyi kullanırlar.

Mor Koroner Kalp Emojisi Anlamı 💜

Mor koroner kalp emojisi sevgiyi, arkadaşlığı ve iyi arkadaşlığı ifade etmek için kullanılır. Mor koroner kalp arkadaşlar tarafından kullanılır.

Deneyimsiz Anlamı Olan Koroner Kalp Emojisi💚

Deneyimsiz kalp emojileri, tıpkı diğer emojiler gibi olumlu duyguları ifade etmek için kullanılır. Sevgiyi, dostlukları, nezaketi ve arkadaşlığı vurgulamak için kullanılır. Deneyimsiz koroner emojinin anlamı da doğa sevgisi ile ifade edilir.

Sarı Koroner Emoji anlamı💛

Sarı koroner emoji, yaşamdaki mutluluğu ve neşeyi temsil eder. Mesajlarda ve biyografilerde, hayata karşı mutlu ve istekli yaşamayı vurgulamak için kullanılır. Altın koroner kalp, sarı kalp emojisinin bir başka ifadesidir.

Kahverengi Koroner Emoji Anlamı🤎

Kahverengi koroner kalpler emojisi aşkı, sevgiyi ve sevgiyi sembolize eder. Bu emoji, şeker severlerin onsuz yaşayamayacağı çikolata aşkını vurgular. Emojiler ayrıca doğa ve çalı sevgisini içeren anlamlara da sahiptir.

Pembe Koroner Kalp Emojisi Anlamı 💓

Yükselen bir pozisyondaki pembe koroner kalp emojisi, birine karşı artan bir sevgi ve bağlılığı temsil eder. Mutlak sadakati ve sevgiyi temsil eder.

Kelebek Emoji Anlamı 🦋

Kelebek emojisi kelebeği temsil eder ve onun sınıfını, masumiyetini ve naifliğini anlatır. Mesajlaşmalarda sevgi, tatlılık ve mutluluğu vurgulamak için kullanılır.

Kiraz emojisi ne anlama geliyor?

Kiraz emojisi, daha genç ve daha aktif bir kadını tanımlar. Birçok farklı bağlamda bu mesajları iletmek için kullanılır. Ancak, kiraz normalde bir meyve olduğu için, onu bir meyve olarak kullanmaya çalışın 🙂 bazı insanlar onu çok sayıda anlamda kullanabilir.

4 Yapraklı Yonca Emojisi Ne Anlama Geliyor 🍀

Normalde, 4 yapraklı yonca emojisi çok yüksek bir olasılığı temsil eder. Dört yapraklı bitkiyi de temsil edebilir, ancak kültürel olarak şansla ilişkilendirilir.

3 Yapraklı Yonca Emoji Anlamı ☘

Üç yapraklı yoncanın anlamı genellikle naifliğe ve yoncaya atfedilir. Bu emoji Hristiyan üçlemesini temsil etmek için kullanılır.

Elmas Emojisi Ne Anlama Geliyor 💎

Elmas için kullanılan emoji zenginlik, mücevherdir. Zıt anlamı ise evlilik, düğün veya nişandır. Pahalı ürünleri göstermek için kullanılır.

3 Yıldız Emoji Anlamı ✨

Grup, renkli veya parlak yıldızlardan oluşur. İyi ve ışığı ifade etmek için kullanılır. Berrak, iyi, güzel ve canlı ile eşanlamlı olarak kullanılır. Rüyaları yorumlamak için kullanılır.

Güneş Emojisi Anlamı ☀

Güneş, parlak gün, güneşli iklim ve iklim, güneş emojisinin eşanlamlılarıdır. Güneş emojisi ev ve hafifliği ifade etmek için kullanılabilir.

Balon Emoji Anlamı 🎈

Balon emojisi belirli etkinlikleri temsil eder. Örneğin, futbol, basketbol veya doğum günü kutlamaları. Bu emoji belirli etkinlikleri temsil eder.

Kurdele Emoji Anlamı 🎀

Kurdele emojisi kutlama anlamına gelir. Fitness günleri ve diğer durumlar için kullanışlıdır.

Zarf Emojisi Nedir?

Apple platformlarında ve Whatsapp’ta gelen kutusu için kullanın. Gelen kutusu zarfları mektuplardır. Posta kutusu e-posta almak ve göndermek içindir.

Kiss Emoji ne anlama geliyor

Çocuk emojisi nedir?

Laje Emoji Yani 🌷

Lale emojisinin birçok anlamı vardır. Aynı zamanda en popüler çiçek emojilerinden biridir. Lale baharın sembolüdür ve naifliği ve nezaketi ifade etmek için kullanılabilir. Lale aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun da sembolüdür ve tarihi konularda sıkça kullanılır.

Whatsapp Emoji Anlamları

Cep telefonu kullanımı arttıkça, mesajlaşma özellikleri de giderek daha popüler hale geldi. 2001 yılından sonra emojiler tüm platformlarda daha popüler hale geldi. Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu olan Whatsapp, en fazla emoji kullanımına sahip olan platformdur. Aşağıda whatsapp’ın emojilerinin anlamları yer almaktadır.

Koroner kalp, emojinin temsil ettiği şeydir❤Bu, aşkın geleneksel sembolüdür. Aşkın, romantizmin veya sevgilinin sembolüdür. Birçok farklı şeyi ifade etmek için kullanılabilir. Genellikle hem kız arkadaşlar hem de erkekler tarafından kullanılır.

Gülen Yüz Emojisi 😁, 😁 anlamına gelir: Whatsapp’ta en çok bu emoji kullanılır. Bu emoji yapıcı durumları tanımlamak için kullanılabilir. Mutluluk veya neşe mesajı iletmek için kullanılır.

Instagram Emoji Anlamları

Dünyanın en büyük resim paylaşım sitesi olan Instagram, Facebook tarafından satın alınmasının ardından artık müşterilerine mesajlaşma hizmeti de sunacak. Emojilerin farklı anlamları olduğu gibi Instagram emojii’lerinin anlamları da platforma göre değişiyor. Aşağıda instagram emoji tanımlarını listeledik.

Aşağıda, Üç KalpGülenYüz Emojisinin 🥰 nasıl kullanılacağına dair bazı örnekler verilmiştir: Üç kalp gülen yüz emojisi genellikle sevgililer arasında kullanılır. Bu emoji, aşık olduğunuzu veya çok gördüğünüz bir şeyden hoşlandığınızı ifade etmek için kullanılabilir. Romantizm ve aşk kategorisinin bir parçasıdır.

Ukala Kendini Beğenmiş Gülen Emoji 😏 Ne anlama geliyor: Kendini beğenmiş gülen yüz, flörtöz veya cinsel anlamlar ifade etmek için kullanılabilir.

Snapchat Emoji Anlamları

Snapchat’in emojileri ve ilettikleri anlamlar diğer platformlardan farklıdır. Snapchat emojilerinin anlamını belirlemek için aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Bu bir gülen mutlu yüz emojisidir 😁 : Bu emoji kaygısızlığıifade etmek için kullanılır Aşağıda nasıl başlayacağınıza dair bazı örnekler verilmiştir: kaygısızlıkGenellikle iş arkadaşları tarafından mutluluğu, neşeyi veya utancı ifade etmek için kullanılır.

Güneş gözlüğü emojileri😎Başlıktan da anlaşılacağı gibi, güneş gözlüğü emojisi güneş, yaz seyahati ve deniz kenarı anlamına gelir. Bununla birlikte, emojiler kimin kullandığına, ne yaptığına ve nerede olduğuna bağlı olarak farklı anlamlara sahip olabilir. Genel anlamı havalı ve rahat olarak tanımlanabilir. Mesajlaşma veya paylaşım için kullanıldığında, kendinize güvendiğinizi, kendinize güvendiğinizi ve işte karlı olduğunuzu gösterir.

emojiler-ve-anlamları-2

Cinsel Emoji Anlamları

Emojiler ve anlamları, platformlar ve konular arasında farklılık gösterir. Emojilerin anlamları platforma göre değiştiği gibi konular içinde de farklılık gösteriyor. Cinsel temaları ifade etmek için kullanılan emojiler kişiye göre değişebilir. Aslında, birincil formu kullanmanızı öneririz.

Şömine emojisi neyi temsil ediyor?

Birinin sevimli, hoş ve çekici olduğunu düşündüğünüzü göstermek için mesajlarınızda şömine emojisini kullanın. Şömine başı emojisinin eşsiz anlamını mesajlarınızda kullanabilirsiniz 🙂

Barış Sinyali

En popüler cinsel emoji benim ilk kez duyduğum bir emoji. Barış işareti “vajina” demek.

Şeftali Emojisi Anlamı

Şeftali emojisi “popo” anlamına gelen cinsel bir emojidir. Şeftali ve diğer emojileri ilk anlamlarını göstermek için kullanıyoruz.🤣🤣🤣🤣

Parmak Sinyali 👉

Parmakla işaret etme sinyali, özellikle {çiftler} tarafından sosyal medya platformlarında takımlar halinde kullanılmaktadır.

Ter Sinyali💦

Ter emojisi yorgunluk veya bitkinliği göstermenin bir yolu olarak kullanılabilir, ancak aynı zamanda “orgazmı” ifade etmek için cinsel anlamda da kullanılır.

Patlıcan Emoji Anlamı 🍆

Patlıcan emojisi artık cinsel emojiler listesine katıldı. Patlıcan emojisi “penis “i temsil etmek için kullanılabiliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *