14 Ücretsiz En İyi Canlı Yayın Uygulamaları 2023

2023’ün en iyi canlı yayın uygulamaları

İnternet ve diğer teknolojiler gelişiyor. Canlı Yayın Uygulamaları Ayrıca, bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz: Canlı Televizyon Yayını Yapan Siteler Bunlar günlük hayatımızın bir parçası. Ama neden? Ama neden? Buraya tıklayarak programlarımız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Birçok uygulama canlı yayın yaparak para kazanabilir.

Özellikleri karşılaştırarak ihtiyaçlarınızı karşılayan canlı yayın platformunu seçin.

2023’ün En İyi Canlı Yayın Uygulamaları

Sosyal medya uygulamaları popülerliğini artırmaya devam ediyor ve kullanıcı tercihlerine göre uyarlanıyor. Artık tüm sosyal medya uygulamaları canlı yayın sunuyor, ancak bundan gelir elde edenler en popüler olanlar gibi görünüyor.

Canlı yayın, kişisel bloglar ve marka blogları için çok önemlidir. Çünkü canlı yayın platformları ve uygulamaları, yayıncının kullanıcılarla ve yeni bir kitleyle bağlantı kurarak gelir elde etmesini sağlar. İşte en iyi canlı yayın uygulamalarını içeren bir liste.

1. Twitch

Twich canlı yayıncılar tarafından tercih ediliyor. Twich en genç izleyici kitlesine sahip ve yayıncılar siyaset, gündem, gazetecilik, oyun vb. birçok konuda yayın yapabiliyor.

Twitch Live, oyunlarını canlı yayınlayan kullanıcıların tercih ettiği bir uygulamadır. Doğrudan yayıncıya mesaj gönderebilir, sohbet edebilir ve hatta bağış yapabilirsiniz.

Twitch’in popülerliği büyük ölçüde kullanıcı deneyiminden de kaynaklanıyor. Acemi yayıncılar ve izleyiciler için bile platformun kullanımı kolaydır. Twitch mobil cihazlardan, tabletlerden ve bilgisayarlardan canlı yayın yapılmasına izin veriyor.

Twitch’te nasıl canlı yayın yapabilirim?

  • Giriş yapmak için sağ üst köşedeki profil bağlantısına tıklayın.
  • “Canlı Yayın” üzerine tıklayın.
  • Canlı yayın yapmak istediğiniz kategoriyi seçin.

2. Discord

Discord, genç kitleler tarafından oyunları canlı yayınlamak için kullanılıyor.

Discord, özel sunucular ve kanallar oluşturmanıza olanak tanır.

Discord, canlı akışı özelleştirmek için diğer tüm sitelerden daha fazla seçeneğe sahiptir. Bu uygulama diğer canlı yayın uygulamalarından farklıdır. Yayınlarınız ve sunucularınız özeldir.

3. Facebook Live

Dünyanın en popüler sosyal ağı olan Facebook’un geniş bir kitleye sahip olması, onu tercih edilen bir canlı yayın uygulaması haline getiriyor.

Canlı yayın için Facebook live tercih ediliyor. Facebook, hem kaliteli yayınlar hem de kesintisiz canlı yayın imkanı sunan eski bir sosyal medya sitesi olduğu için en popüler canlı yayın platformudur. Facebook, mobil cihazlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda kullanılabilir olması nedeniyle canlı yayın için en popüler programlardan biri haline gelmiştir.

Facebook’ta canlı yayın nasıl yapılır

  • Facebook’un sol üst köşesindeki “kamera “ya tıklayın.
  • Sağa doğru kaydırdığınızda “Canlı Yayın” simgesi görünecektir.
  • Yayın başlamadan önce izleyicilerinize ne yapacağınızı açıklayın.
  • Hazırsanız şimdi canlı yayına başlayabilirsiniz.

4. WatchESPN

WatchESPN spor meraklıları için harika bir seçimdir. WatchESPN, gençler ve oyuncular arasında popüler olan bir canlı yayın platformu olduğu için en yüksek kullanıcı sayısına sahiptir.

WatchESPN Canlı Yayın Uygulaması futbol, basketbol ve voleybol gibi sporların yayınları arasında seçim yapmanızı sağlar. Kayıtlar, önceki yayınları görüntülemenizi sağlar.

5. Bigo Canlı

Bigo Live, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en popüler canlı yayın sitesi haline geldi. Bigo Live, sürekli güncellenen kullanıcı arayüzü sayesinde en iyi canlı yayın deneyimini sunuyor. Kolay yayınlar, izleyicilerinizle iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

Bigo Live, yayıncıların ve izleyicilerin müzik, dans veya kültür gibi konularla bağlantı kurmasına veya bunları keşfetmesine olanak tanıyan bir canlı yayın hizmetidir. Bu platform, yayıncıların canlı yayınlar sırasında hediyeler alarak para kazanmalarını sağlar.

  1. Postegro Benzer Uygulamalar
  2. Periscope ve benzeri uygulamalar
  3. Instagram Yenileme Akışı Hatası
  4. Tiktok Explorateur Engelini Kaldır

6. Dacast

Bu canlı akış için en iyi uygulama. Bu uygulama hem amatörlerin hem de günlük canlı içerik yayınlayan profesyonellerin ilgisini çektiği için popülerdir. Hem ücretli hem de ücretsiz kullanıma sahip olduğu için özelleştirilebilir. Yeni bir amatör yayıncıysanız sizden ücret talep edilmeyecektir.

Dacast, canlı yayın web siteleri kategorisinde Media Reader Choice Awards finalistidir.

7. Instagram Canlı

Instagram, Meteverse’e aittir ve Facebook, Whatsapp ve Instagram’dan sonra canlı yayın uygulamaları listesinde üçüncü sırada yer almaktadır. Bu platform, geniş kullanıcı tabanı nedeniyle popülerdir ve kesintisiz akış sunar.

Instagram Live, yayınları doğrudan akıllı telefonunuzda veya tabletinizde görüntülemenize olanak tanıyan birkaç canlı yayın platformundan biridir. İzleyiciler de yayına canlı olarak katılmaya davet edilebilir.

Bildirim veya davetiye göndermek, abonelerinizi bir yayın hakkında bilgilendirmenin başka bir yoludur. Bir yayını başlattıktan sonra kolayca sonlandırabilirsiniz.

8. Kickflip

Kickflip, yazılım geliştiriciler tarafından özelleştirilebilen açık kaynaklı bir canlı yayın yazılımıdır. En çok yönlü canlı yayın uygulamalarından biridir. Kod ve teknik uzmanlık açısından daha az popüler canlı yayın uygulamalarından biridir.

9. YouNow

YouNow başlangıçta blog sahiplerinin bloglarını yayınlamalarını sağlamak için geliştirildi. Canlı yayın uygulamaları giderek daha popüler hale geldikçe YouNow daha çok bir yayın uygulaması gibi çalışmaya başladı.

10. Canlı Yayın

Livestream’in bir ana özelliği var: sadece bir ücret karşılığında kullanabilirsiniz. Livestream diğer canlı yayın uygulamalarından daha fazla ücret alıyor. Bu siteler ücretsiz değil, ancak ücretli. Reklam yoktur ve platform daha yüksek kalitededir.

11. Streamroot

Streamroot, profesyonel bir canlı yayın platformu arayan yayıncılar için iyi bir araç sağlar. Streamroot, yalnızca profesyoneller için tasarlanmış bir canlı yayın platformudur.

Örneğin, Streamroot kapsamlı teknik veya kodlama bilgisi gerektirir. Bu canlı yayın platformları genellikle büyük şirketler ve kuruluşlar tarafından kullanılır, bu nedenle amatörler daha basit bir canlı yayın web sitesi seçmek isteyebilir.

12. Youtube Canlı Yayın

Dünyanın en popüler video paylaşım uygulaması olan YouTube, artık canlı yayın imkanı da sunuyor. Canlı yayın son yıllarda popülerlik kazandı ve YouTube, yüksek kaliteli altyapısı ve geniş kullanıcı tabanı nedeniyle en popüler canlı yayın uygulamalarından biri.

Youtube, canlı yayın için en popüler platformlardan biridir. Yayıncılar, canlı yayın yaparken izleyicileriyle iletişim halinde kalabilir ve bunu oyunlar, canlı yayınların yanı sıra haberler, gündemler ve sunumlar sırasında da yapabilirler. YouTube, 100 takipçiye sahip olmanız gerektiği için diğer canlı yayın uygulamalarından farklıdır.

13. Bambuser

2007 yılında İsveç’te bambuser programı başlatıldı. Şu anda en iyi canlı yayın programıdır. Platform gazetecilerin gözdesi ve birçok haber kuruluşu canlı yayın yapmak için kullanıyor.

14. Twitter Periscope

Canlı yayın sitelerinin ve programlarının artmasıyla birlikte sosyal medya uygulamaları da güncellenerek canlı yayın uygulamalarına dönüşebiliyor. Bunu yapan ilk uygulamalardan biri olan Twitter Periscope buna iyi bir örnek.

Twitter kapsamı, popülerliği ve geniş içerik yelpazesi nedeniyle diğer canlı yayın uygulamalarına tercih edilir.

Twitter Scope, kitlenizle canlı iletişim kurmanızı sağlayan bir araçtır. Kitlenizle sohbet edebilir veya canlı yayın yapabilirsiniz. Twitter Scope, tüm canlı yayın web siteleri arasında en popüler olanıdır. Akıllı telefonlar ve tabletler de dahil olmak üzere birçok cihazdan erişilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *