En Güvenilir Dosya Paylaşım Siteleri Listesi 2023

Güvenilir ve ücretsiz dosya paylaşım siteleri hangileridir?

Dosya paylaşım siteleri eski dosya paylaşım stratejilerinin yerini alıyor. Belirli bireyler ya da kuruluşlar olsun ya da olmasın, insanlar ve şirketler tarafından kullanılan birçok dosya paylaşım sitesi var. Dosya paylaşım sitelerinin çoğunluğu büyük şirketler tarafından ev ofislerinde kullanılmaktadır. Ancak kişisel kullanım da yaygındır. Bu makalede, güvenli ve ücretsiz dosya paylaşım sitelerinin bir listesini derledik.

Dosya anahtarı nedir?

Dosya değiştirme, iki bilgisayardan birbirine fotoğraf, video, ses dosyası ve diğer bilgileri gönderme işlemidir. Dosya anahtarı, dosya anahtarı protokolleri olarak da adlandırılır. Dosya anahtarı, büyük miktarlarda kayıt verisi iletmek için kullanılır.

Web büyüdükçe, dosya paylaşım sitelerinin sayısı da arttı. Bu da bütün bir endüstrinin büyümesinin önünü açtı. Hem ücretli hem de ücretsiz dosya paylaşım hizmetleri sunan web siteleri vardır. Hem ücretli hem de ücretsiz dosya paylaşım sitelerinin değeri, kullandıkları güvenlik önlemlerine göre değişmektedir. Bu konu aşağıdaki dosya takas raporumuzda ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

2023’ün En İyi Dosya Paylaşım Siteleri

Arama sonuçlarına ilişkin istatistikler, dosya paylaşım sitelerine yönelik aramaların sayısının arttığını gösteriyor. Arama sonuçlarında dosya paylaşım siteleri ile ilgili birçok sorguya cevap bulmak için kullanabileceğiniz en iyi dosya paylaşım sitelerinin bir listesini hazırladık. Ücretsiz dosya anahtarı veritabanımız, ihtiyaçlarınız için en iyi dosya paylaşım sitelerini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Dropbox Dosya Paylaşım Sitesi

Dropbox dünyanın en tanınmış dosya paylaşım sitesidir. Dropbox bir uygulama olarak da kullanılabilmektedir. Dropbox, hizmetin hem ücretsiz hem de ücretli sürümlerini sunar. Ücretsiz olarak 2gb’a kadar kullanabiliyorsunuz. Dropbox çok güçlü bir güvenlik özelliğine sahiptir.

Amazon Drive – Dosya paylaşım sitesi

Amazon her sektörde tartışılmakta ve gösterilmektedir. Amazon drive, Amazon’a ait bir dosya paylaşım sitesidir. Amazon Drive dosya anahtarlama web sitesi 5 gb ücretsiz dolap alanı sunar. Amazon, güvenlik ve kalite söz konusu olduğunda herkesin kullandığı dosya anahtarı web sitesidir.

Yandex Disk – Dosya Paylaşım Sitesi

Rus arama motoru Yandex, 10 gb ücretsiz dolap alanı sunan bir disk geliştirdi. Sıklıkla kullanılan yandex diski 10 gb olması sebebiyle ek dev kayıtlar verilerini barındırıyor. Yandex ülkemizde arama motoru olarak yaygın bir şekilde kullanılabiliyor, bu yüzden kaliteli ve güvenilir bir hizmet.

Google Drive Dosya Paylaşım Sitesi

Dünyanın en popüler arama motoru ve arama motoru sektörünün lideri Google, kullanıcılarına depolama hizmetleri sunuyor. Google drive dosya transfer web sitesi 15 gb ücretsiz dolap alanı sunuyor. Google Drive, 15 gb dolap alanı sunuyor ve filmler, uygulamalar veya belgeler gibi çok çeşitli dosyaları paylaşmanıza olanak tanıyor. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, çok güvenli olduğu için en popüler dosya transfer web sitesidir.

Dosya paylaşım sitesi WeTransfer

En popüler dosya paylaşım sitesi olan We Switch’in hem ücretli hem de ücretsiz versiyonları bulunmaktadır. We switch’in hem ücretli hem de ücretsiz kullanım seçenekleri bulunuyor. transfer Dosya paylaşım servisleri 2GB’a kadar paylaşım imkanı sunuyor. Dosya paylaşıldığında siliniyor. Kayıt bilgilerini e-posta yoluyla gönderme olanağı sağlanır.

Müşteriler, dosyaların yerinde silinmesi ve bir şifre sistemine sahip olduğu için ücretli sürümü tercih ediyor. Ücretli model, 20 gb’lık bir belgeyi gecikmeden gönderebilme gibi diğer kullanışlı özelliklere ek olarak 1 gb’a kadar kilitli dolap sunar.

Firefox Gemi Dosya Paylaşım Sitesi

Firexfox, Mozilla’nın geliştirmiş olduğu bir tarayıcıdır. Mozilla, farklı tarayıcıları ile dosya değiştirme ve dosya paylaşım sektörlerine girmiştir. Hem ücretli hem de ücretsiz modelleri mevcuttur, ücretsiz modelin 2.5GB sınırı vardır. Firefox Ship, kayıt verilerinizi en fazla 1 hafta boyunca saklamanıza izin verir. Firefox Ship, diğer tarayıcılarla karşılaştırıldığında üstün uçtan uca şifreleme ve dosya silme talimatları içerir.

OneDrive dosya paylaşım web sitesi

Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticisi Microsfot tarafından geliştirilen Onedrive, en az diğer dosya paylaşım siteleri kadar değerli. Onedrive dosya paylaşım sitesi, ofis fonksiyonları ile çalıştığı için en popüler olanıdır. Onedrive, Microsoft işletim sistemli dizüstü bilgisayar kullanıcıları için popüler bir dosya paylaşım sitesidir. Hem ücretsiz hem de ücretli bir sürümü vardır. Ücretsiz sürüm 5Gb dolap alanı sunar ve müşteriler güvenlik önlemlerinin güvenliğinden şikayet etmezler.

MediaFire Dosya Paylaşım Sitesi

Mediafire’ın ücretli ya da ücretsiz versiyonları mevcuttur. Ücretsiz model 10 gb dolap alanı sunuyor. Ücretli versiyon ise dosya transferi başına 200 mb sunuyor. Ne yazık ki, büyük kayıt verilerini değiştirmek istiyorsanız ücretli sürümü kullanmanız gerekecektir.

Transfernow.web

Transfernow.web’in ücretsiz modelinde (hem ücretli hem de ücretsiz modeli vardır), dört gigabayta kadar olan dosyaları ücretsiz olarak gönderebilirsiniz. Eğer bir paket satın almak isterseniz, dolabınızda 20-60 gb arasında dosya bulundurmanız gerekecektir.

Adobe Ship Now Dosyaları Satın Alma Web Sitesi

Adobe, tasarımcılar ve editörler için önemli bir platform olan file key adlı bir web sitesi geliştirdi. Ne yazık ki bu platformun ücretsiz bir sürümü yok. Platform, ücretli photoshop uygulamaları ile uyumludur. Dünyanın en büyük dijital tasarım şirketi olan Adobe, üst düzey güvenliği ve uygulamalar arasındaki sorunsuz bağlantısıyla biliniyor.

Mail Large Files – Dosya Edinme Web Sitesi

Mail large file, birçok dosya değişim web sitesinden biridir. Hem ücretli hem de ücretsiz bir model sunar. Ücretsiz sürüm 2gb sunuyor. Bu web sitesinin güvenliği muhtemelen en dikkat çekici özelliğidir. Bu platform, bu kadar sıkı güvenlik önlemlerine sahip olduğu için daha sık kullanılmaktadır.

SendGb Dosya Edinme Web Sitesi

Birçok dosya paylaşım sitesinden biri olan Sendgb, ücretli ve ücretsiz model olarak ikiye ayrılıyor. Ücretsiz model, tek bir gönderim için 5 gb dolap alanı sunuyor. Sendgb, belirli bir süre için kullanılabilen bir depolama hizmetine sahiptir. Sendgb, girdiğiniz verileri 1 yıl boyunca saklar, ancak dolap alanı sunmaz. Güvenlik nedeniyle, dosya silme hizmetleri sunar.

Transferxl.com, dosyaları değiştirmenize olanak tanıyan bir web sitesidir.

Dosya paylaşımı yapan birçok web sitesinden biri olan transferxl.com, hem ücretli hem de ücretsiz dosya değiştirme web sitesidir. Bu dosya paylaşım sitesinin en güçlü özelliklerinden biri, kayıt verilerini kısa bir süre içinde değiştirebilmesidir. Ücretli model 100gb’a kadar dosya değiştirme hizmeti sunuyor.

Sendthisfile.com Dosya Değiştirme Web Sitesi

Sendthisfile.com hem ücretli hem de ücretsiz sürümler sunan birçok dosya paylaşım web sitesinden biridir. Bu dosya transfer web sitesinin uçtan uca şifrelenmiş özelliği, güvenlik söz konusu olduğunda çok çekici bir özelliktir. Bu dosya paylaşım siteleri, kayıt verilerini hızlı bir şekilde değiştirme yetenekleriyle bilinir.

Ship Anywhere File Anahtar Web Sitesi

Bir dosya paylaşım sitesi olan Ship Wherever, ücretsiz olan en önemli dosya değiştirme web sitelerinden biridir. Hücresel kullanıcılar arasında daha popülerdir ve daha çok mobil tüketici sektörüne hitap eder.

Sendspace bir dosya değişim web sitesidir.

Sendspace, dosya alışverişi hizmetleri sunan birçok web sitesinden biridir. Hem ücretli hem de ücretsiz hizmetler sunar. Bu dosya paylaşım sitesinin çok güçlü bir özelliği var: uzun süreli depolama sunuyor. Ancak farklı bir özellik olumsuz olabilir. 300 mb dosya paylaşımı sağlar.

File Dropper – Dosya Değiştirme Web Sitesi

Kayıt bilgilerinizi hızlı ve kolay bir şekilde güncellemeniz gerekiyorsa bu dosya paylaşım sitesi size yardımcı olabilir. Bu web sitesi 5gba’ya kadar ücretsiz hizmet sunmaktadır. Alıcı dosyayı açmadıysa 30 gün sonra dosyayı silecektir. Uzun süre saklamayı planlıyorsanız, 2gb dolap alanı mevcuttur.

Dropsend bir dosya takas sitesidir

Dropsend, büyük miktarlarda günlük verisi göndermek için kullanılabilir. Dosya alımı ve gönderimi için bir web sitesi olan Dropsend, 8 gb veya daha fazla kayıt verisi göndermenize olanak tanır.

Dropsend Dosya Anahtarı, web sitesinden dosya eklemenize ve bunları e-posta ile almanıza olanak tanır.

Dropsend güvenlik için 256-AES şifreleme kullanır. Müşterilerine doğrudan masaüstlerinden hızlı erişim sağlar. Ekleme yaparken bilgisayarınızla bağlantınızın kesilmesi gibi sorunlar yaşarsanız bilgileriniz silinmez. Daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

ShareFile bir dosya takas sitesidir.

Dosya alışverişi yapmanızı ve bunları başkalarıyla paylaşmanızı sağlayan ShareFile mükemmel bir web sitesi. Ülkemizdeki dosya paylaşım siteleri arasında pek bilinmese de son derece kullanışlı ve kullanımı kolay bir web sitesine sahip. Şirket firmaları için en popüler ve güvenli web sitesidir.

Birçok kurumsal firmanın hassas veri aktarımı için kullandığı bir dosya paylaşım sitesi olan ShareFile, en güvenli dosya paylaşım sitelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Bonus Dosya Takas ve Dosya Paylaşım Siteleri

Aşağıdaki videoyu izlemek, yukarıdaki web sitelerinden herhangi birini kullanmanız gerekmiyorsa, ihtiyaçlarınız için en iyi dosya değiştirme web sitesini seçmenize olanak sağlayacaktır.

Uyarı Dosya paylaşım siteleri arasında seçim yaparken güvenlik, hız ve maliyeti göz önünde bulundurmanız önemlidir. Dosya paylaşım sitelerini seçerken, ücretsiz siteleri tercih etmek her zaman caziptir. Ancak, gizlilik ve bilgilerinizin güvenliği söz konusu olduğunda, güvenilir siteleri kullanmak önemlidir. Paradan tasarruf etmek ve güvenliği sağlamak söz konusu olduğunda, Yandex, Google Drive veya Dropbox gibi dosya paylaşım sitelerini kullanmak her zaman iyi bir fikirdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *