10 Adımda SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? -SEO Not Defteri


SEO Uyumlu Makale Nedir? SEO Uyumlu makale nedir?

SEO uyumlu makaleler, arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak ve organik trafiği artırmak isteyen web siteleri için çok önemlidir. SEO uyumlu içerik yazarken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. En önemlisi, Google’ın algoritma kriterlerine uymanız gerekir.

Google SEO uyumlu ve SEO’ya uygun materyaller genellikle organik trafik çeker. Sürekli güncellenen Google algoritmalarına uygun SEO uyumlu makaleleri nasıl yazabilirsiniz? SEO uyumlu makale nedir? Cevapları başlıklar altında bulabilirsiniz.

Arama Motoru Uyumlu Makale Nedir?

SEO dostu SEO dostu bir yazının yazarı, Google’ın anlayacağı makaleler oluşturur. Anahtar kelimeler, meta etiketler, başlık etiketleri ve dahili bağlantılar buna dahildir. Bu, web sitelerinin Google’daki sıralamasını yükseltmeye ve organik trafik almalarını sağlamaya yardımcı olur.

SEO uyumlu makale nedir?

Google’ın makaleyi anlayabilmesi için SEO dostu içerik yazmak çok önemlidir. Bu, Google’ın kullanıcının sahip olabileceği soruları yanıtlamasına olanak tanıyacaktır. Kullanıcının makale ararken neyi amaçladığını ve hangi anahtar kelimeleri kullandığını bilmek önemlidir.

SEO Uyumlu Basit Makaleler Nasıl Yazılır?

İçeriğinizin üst sıralarda kalması için Google algoritmasına ve kullanıcı amacına göre güncellenmesi önemlidir. “Seo uyumlu makale nasıl yazılır” sorusu için size yardımcı olacak en iyi cevapları aşağıda listeledik.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

1. Anahtar Kelime Araştırması

SEO dostu makaleler yazmadan önce anahtar kelime araştırması yapmanız çok önemlidir. Google anahtar kelimelerini bulmanıza yardımcı olacak birçok araç mevcuttur.

Anahtar kelime aracı, konunuz için en popüler anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilir. Konunuza benzer anahtar kelimeleri orta ve üst düzey anahtar kelimeler olarak kullanın. Anahtar kelimelerinizi seçerken uzun kuyruklu anahtar kelime öbekleri eklemeye çalışın.

Güncel trendleri veya popüler zamanları temel alan içerikler oluşturabilirsiniz.

  • Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler
  • Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler seçin.
  • Anahtar kelimelerinizi tanımlamak için eş anlamlı kelimeler kullanın.
  • Düşük ve orta rekabet seviyesine sahip anahtar kelimeler seçin.
  • Anahtar kelime trend dönemlerine bakın.
  • Anahtar kelime yoğunluğu %0,5 ile %0,20 arasında olmalıdır.
  • Anahtar kelime oranını takip etmek için WordPress için Yoast SEO eklentisini kullanın.

Anahtar kelimeleri ücretsiz bulun

  • Anahtar Kelime Aracı
  • Google Trendler
  • Anahtar Kelime Bulucu
  • Ubersuggest
  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı
  • Google Arama Dizini
  • SEMrush
  • Ahrefs

2. Rakiplerinizde SEO Uyumlu İçerik Bulun

Anahtar kelime araştırması ve SEO makaleleri yazdıktan sonraki adım, rekabetinizi analiz etmektir. Rakiplerinizi her zaman analiz etmelisiniz. Üst sıralarda yer alan rakiplerinizin içerikleri Google tarafından ödüllendirilmiştir.

Rakiplerinizin zayıf ve güçlü yönlerini belirlemek için SEO araçlarını kullanın. Ardından içeriğinizi anahtar kelime yoğunluğu veya görseller gibi bu alanlarda optimize edin. Bu yöntemi kullanarak arama motoru sıralamalarınızı iyileştirebileceksiniz.

SEO Rakip Analiz Aracı

  1. Cam Kurbağası Örümcek
  2. Ubersuggest
  3. Sitebulb
  4. Oncrawl

3. Başlık etiketlerini kullanın

SEO dostu içerikler için anahtar kelimeleri ve rakipleri araştırmanın öneminden daha önce bahsetmiştik. Başlık etiketleri hem Google botları hem de kullanıcılar için önemlidir.

Web sitenizin içeriğini önem sırasına göre sıralamak için başlık etiketlerini kullanın. Google’a hangi içeriğin en önemli olduğunu söyleyin.

Başlık etiketlerinin sırası H1-H2-H3H4H5H6 şeklindedir. SEO dostu içerikler oluşturmak için başlık etiketleri kullanılır. Ana içerik için başlığınızı H1 olarak işaretlemeniz gerekir. H2, ana içeriğinizin alt başlığıdır. Konunun açıklamasını ve nasıl ilerlediğini içermelidir. H3 etiketinde kullandığınız alt başlıklar ise içeriğinizin son sözleridir. Bu bölümden sonra h4 ve ardından h5’i bulacaksınız.

Başlık etiketlerini idareli kullanın. Başlık etiketlerinin kullanımı, arama motoru sıralamanızı iyileştirmek veya düşürmek için iyi bir yoldur. Bu etiketler ayrıca kullanıcılara en önemli bölümleri görsel olarak göstermenizi sağlar.

Başlık etiketlerini dikkatli kullanın

  1. H1 başlığı içerikte yalnızca bir kez kullanılabilir.
  2. H2 başlık etiketi içerikte iki kez kullanılabilir.
  3. H3 başlık etiketi içerik içinde en fazla 4-5 kez kullanılabilir.
  4. H4, H5 ve/veya H6 başlık etiketlerinin kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur.
  5. H1 ve H2 başlıklarında anahtar kelimeler kullanılmalıdır.
  6. Başlık etiketleri hiyerarşik bir yapı oluşturmak için kullanılabilir.
  7. Bu tam olarak nedir? Bu nedir? Bu nedir? “Neden?” gibi sorular kullanın “Neden?” sorusunu kullanın “Neden?” başlığını kullanın

4. Akıcı Anlatım Kullanın

SEO uyumlu materyalde akıcı bir anlatımın varlığı, anahtar kelimeler, rakip analizi, başlık etiketleri ve diğer SEO unsurları kadar önemlidir. Akıcı bir anlatıma sahip bir içerik, kullanıcılar için her zaman çekici olacak ve onları paylaşmaya, yorum yapmaya veya geri dönmeye teşvik edecektir.

Akıcı bir anlatımın içeriğinizin okunabilirliğini ve anlaşılırlığını artırabileceğinden bahsetmiştik. Kullanıcılarınızı içeriğinizi paylaşmaya ve yorum yapmaya teşvik etmek için basit, anlaşılır bir dil kullanın.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

SEO dostu bir makale oluşturmak için uzun cümleler yerine kısa cümleler kullanın.

Oluşturulacak içeriğin türünü tarif ediyorsanız, uzun cümleler yazmak yerine, cümleleri sıralamak ve ana bölümleri açıklamak daha iyidir.

Okunabilirliği artırmak için anahtar kelime doygunluğundan kaçınmak önemlidir. Anahtar kelime doygunluğu arama motoru sıralamanızı olumsuz etkileyebilir. Akıcı olması için anahtar kelimeleri bir anlatı içinde kullanın.

5. URL Yapısı

Anahtar kelimeler ve başlıklar önemlidir, ancak URL yapısının teknik kısmı da önemlidir. SEO dostu içerik için SEO dostu bir URL yapısına ihtiyacınız vardır.

URL çok uzun olmamalı ve anahtar kelimeyi içermelidir.

  1. URL’de yalnızca 75 karakter kullanılabilir.
  2. URL’yi oluşturmak için yalnızca İngilizce karakterler kullanın.
  3. URL için küçük harf kullanın.
  4. URL’lerde alt çizgi kullanmaktan kaçının.
  5. URL’nin belirli bir uzunluğu aşmadığını doğrulayın.
  6. URL’nizi yapılandırmak için başlık başlıkları veya H1 etiketleri kullanın.

6. SEO dostu bir makale ne kadar sürmelidir?

SEO dostu bir makale yazıyorsanız, uzunluk arama motoru sonuçlarında nasıl sıralandığınız konusunda önemli bir rol oynayacaktır. Makaleleriniz uzunsa ve doğru, ayrıntılı bilgiler içeriyorsa arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.

SEO uyumlu makaleler 350 ila 600 kelime arasında içerik uzunluğuna sahip olabilir. Bununla birlikte, 1.000 ila 2000 kelimeye kadar da çıkabilirler. Makalenizin konusu ve rekabet, Google arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmenin ne kadar süreceğini belirleyecektir.

İnsanların arama yaparken sordukları soruları yanıtlayarak arama sonuçlarında üst sıralarda kalabilirsiniz.

Bir paragrafın uzunluğu da çok önemlidir. Bir paragrafın uzunluğu 45 ila 55 kelime arasında değişebilir. En uzun paragraflar genellikle 160-170 arasındadır. Satır uzunluğunun 125 kelime olmasına ve paragraf boyutuna dikkat edilmelidir.

7. İç bağlantılardan oluşan hiyerarşik bir yapı oluşturun

SEO dostu içerik oluştururken iç bağlantılara yer vermek çok önemlidir. Kullanıcılar, makalelerinizde bahsettiğiniz konularla ilgili site içindeki sayfalara yönlendirilerek web sitesinde gezinebilirler. Google botları da iç bağlantılara sahip sayfaları tarayacaktır. Bu da web sitenizin indekslenmesini hızlandırır. Bağlantı metni, arama motoru sonuçlarında sıralanmasını istediğiniz anahtar kelimeleri içermelidir.

  1. İnternetteki ilgili sayfalara bağlantılar
  2. İç bağlantılar bağlantı metnine sahip olmalıdır.
  3. İç bağlantı, hedeflediğiniz anahtar kelimeler için trafiği ve sıralamayı artırmak için iyi bir yol olabilir.
  4. En çok trafik alan sayfadan istediğiniz sayfaya bağlantı verin.

8. Özgün SEO dostu makaleler oluşturun

SEO dostu makaleler özgün ve benzersiz olmalıdır. Özgün ve orijinal içerikler arama sonuçlarında her zaman üst sıralarda yer alır. Özgün içerik organik trafik alır ve üst sıralarda yer alır, ancak diğer anahtar kelimeler için de sıralanır.

Özgün bir yazı yazmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Daha sonra bu bilgileri kendi fikirlerinizle birleştirmek için kullanabilirsiniz. Bilimsel dergilerdeki makalelerden alıntı yapmak, basit ve akıcı bir şekilde orijinal içerik geliştirmenize yardımcı olabilir.

Burada SEO dostu içeriğin nasıl oluşturulacağını öğrenebilirsiniz.

9. Soru ve cevapların hazırlanması

SEO dostu, kullanıcı dostu içerik oluşturmak çok önemlidir. Kullanıcılar bilgi ararken genellikle “ne, nasıl, kim ve neden” gibi sorular sorarlar.

Kullanıcılar tarafından yöneltilen soruları yanıtlayarak okunabilirliği artırabilirsiniz.

İçeriğinizi hazırlarken kullanıcıların en sık sorduğu soruları bu alana dahil edin.

Arama sonuçlarında en sık sorulan soruları göreceksiniz.

10. İçeriğinize video ve görsel ekleyin

SEO dostu olmalarını istiyorsanız makalelerinize video ve fotoğraf eklemeniz çok önemlidir.

SEO dostu makaleler yazarken görseller önemlidir. Google botlarına makalenin zengin olduğunu söylerler. Makalenin çok fazla içeriğe sahip olduğunu bilmelerini sağlarlar. Anahtar kelimenizle birlikte görsellere alt metin eklenebilir.

SEO uyumlu makaleler yazarken videolara yer vermeyi unutmayın. SEO uyumlu makaleler kullanıcıları bilgilendirmek için yeterli olmayabilir. Kullanıcılar makale okumak yerine görsel medyayı tercih ediyor.

11. İçeriğiniz Güncel

SEO için optimize edildikten sonra makalenizden trafik alabilir veya alabilirsiniz. Trafik ve sıralama kaybetmediğinden emin olmak için içeriğinizi güncellemeniz gerekir.

İçeriğinizi güncellemek için SEO için en iyi araçları kullanabilirsiniz. Google Analytics, Google Search Console ve Semrush iyi araçlardır.

Sadece anahtar kelime optimizasyonunu değil, rakiplerinizin kullandığı cümlelerin uzunluğunu ve sayısını da göz önünde bulundurmalısınız.

12. SEO uyumlu Meta açıklamaları yazın!

İçerik sıralamanız için SEO dostu materyaller yazmalısınız. SEO dostu Meta Açıklamaları yazmak, içeriğinizin arama sonuçlarında bulunmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Ana anahtar kelimenin yanı sıra ilgili anahtar kelimeleri de belirleyin. Meta açıklamada, içeriğinizi tanımlamak için gerektiği kadar anahtar kelime kullanabilirsiniz.

13. SEO dostu bir başlık oluşturun!

SEO dostu içerik yazarken, bir makalenin başlığı, anahtar kelimesi ve açıklaması kadar önemli olabilir.

Başlık en fazla 60 karakter uzunluğunda olabilir ve kullanıcılara sitenin içeriği hakkında bilgi verir.

Arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmek için bir SEO makalesi yazarken SEO uyumlu bir başlık kullanmalısınız. Mesajınız anahtar kelimenizi içermeli ve içeriğinizi 60 karakter içinde açıklamalıdır.

SEO uyumlu içerik yazarı nedir?

SEO içerik yazarı, Google’ın arama sonuçları sayfasında yüksek bir sıralama ve organik trafik sağlamak için Google SEO kriterlerine uygun içerikler hazırlar. Rakiplerden gelen içerikleri analiz eder ve trafik çekmek için hangi içeriğin kullanılacağına karar verir.

SEO dostu bir makale nasıl görünmelidir?

Seo uyumlu bir makale bulmak için listemize göz atın. Aşağıdaki listeye dikkat ederek siz de seo dostu içerikler oluşturabilirsiniz.

  • Orijinal
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu Kullanmak Uygun
  • Dahili bağlantı hiyerarşilerini kullanabilirsiniz
  • Akıcı bir anlatım esastır
  • Makalelerin başlıkları doğru olmalıdır
  • 350-600 kelime arasında
  • URL Yapısında Anahtar Kelimeler

SEO Uyumlu makaleler için fiyatlar

Web siteleri için özgün içerik yazmak yeni bir meslek haline geldi. Seo uyumlu makale yazımından bahsediyoruz. SEO uyumlu olan makaleler 350 ile 700 kelime arasındadır. Google özellikle bu makalelerle ilgilenir. Bunları kopyalamazsanız sıralamanızı yükseltmiş olursunuz. Uyumlu yazıların fiyatları 1-10 Lira arasında değişmektedir.

SEO uyumlu makalelerin fiyatları firmanın kalite seviyesine göre belirlenir. Rakiplerinizden daha üstün makalelere sahip olmanız önemlidir. SEO uyumlu makale fiyatlandırması araştırması yaparken anahtar kelime, başlık, özgünlük gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

SEO Uyumlu Makale Örnekleri

Anahtar Kelime Aracı başlıklı makalemiz size yasal bir makalenin nasıl oluşturulacağını gösterecektir. Diğer makalelerimize de göz atın. Anahtar kelime yoğunluğu, başlık kullanımı ve başlık kullanımına bakarak web siteniz için içerik oluşturabilirsiniz.

SEO uyumlu makale nedir?

SEO uyumlu makaleler yazarsanız web sitenizin değeri artacaktır. SEO dostu makalelerin nasıl yazılacağına ilişkin makalemiz web sitenizin trafiğini artırmanıza yardımcı olabilir. Özgünlük, sitenize gelen trafiği artıran içerik oluşturmanın anahtarıdır. Google özgünlüğe yüksek değer verir. Duyarlı bir makale yazarak arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilirsiniz. Rekabette öne geçmek için birbiriyle uyumlu makalelere sahip olmanız gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *