Instagram Benzeri En İyi Uygulamaların Listesi


En iyi Instagram benzeri uygulamalar 2023

En büyük sosyal medya platformu olan Instagram, kazandığı kadar kullanıcı da kaybediyor. Instagram’ın Facebook tarafından satın alınması bu kayıpların arkasındaki birçok nedenden biri.

Instagram’ın kullanıcıları, Facebook’un veri sattığına dair soruşturma ve iddiaları yansıttı. Instagram’ın çoklu algoritma ve reklam kullanması da bir neden. Bu da kullanıcıları Instagram benzeri uygulamalar aramaya yöneltiyor.

Ücretsiz Instagram Uygulamaları Listesi

Instagram, kullanıcıların takipçileriyle fotoğraf paylaşmasını sağlar. Pazarlama ve güvenlik sorunları nedeniyle kullanıcılar Instagram’ı terk ediyor. Bu uygulamalar Instagram’a benzer ve kullanıcıların fotoğraf paylaşmasına ve yönetmesine olanak tanır.

Bu kayıplar nedeniyle kullanıcılar artık Instagram’a alternatifler arıyor. Bu talebi karşılamak için giderek artan sayıda uygulama geliştiriliyor.

Aşağıda Instagram benzeri uygulamaların bir listesini bulabilirsiniz.

1. Instagram benzeri EyeEm uygulamaları

Uygulama kendi fotoğraf filtreleri ve düzenleme seçenekleriyle birlikte geliyor. Instagram benzeri bir uygulama olan EyeEm, kullanıcıların fotoğraflarını öne çıkarmalarını sağlıyor. EyeEm, kullanıcılara fotoğrafları çerçeveleme ve renklendirme de dahil olmak üzere Instagram ile aynı seçeneklere izin veren bir uygulamadır. Hem Android hem de IOS desteklenmektedir.

2. Pinterest – Instagram Uygulamaları

Pinterest, geniş bir içerik yelpazesi sunan çevrimiçi bir görsel platformdur. Bu uygulamanın popülerliği son birkaç yılda artmıştır. Pinterest, televizyon programlarından moda ve saç stillerine kadar her şeyi içeren bir bölüm sunduğu için Instagram’dan farklı bir uygulamadır. Pinterest, platformlarını kullanıcıları ve takipçileri arasındaki ilişkiden çok arama kalitesine göre kategorize ediyor.

3. VSCO birçok yönden Instagram’a benzer

VSCO popüler bir fotoğraf düzenleme ve efekt uygulamasıdır. VSCO, fotoğrafları düzenlemenize ve efektler eklemenize izin vermesi açısından Instagram’a benzer. Fotoğrafları düzenleyerek, paylaşarak ve VSCO hesabınız aracılığıyla tanıtarak takipçilerinizi artırabilirsiniz. VSCO’ya Apple veya Play Store’dan ulaşabilirsiniz.

4. Instagram’ın alternatif uygulaması Flickr da benzerdir.

Flickr, Instagram’a benzer tüm uygulamalar arasında en büyük kitleye sahiptir. Bu uygulamanın biri ücretli, diğeri ücretsiz olmak üzere iki arayüzü vardır. Eğer ödeme yaparsanız süresiz olarak fotoğraf indirebilir, erişebilir ve paylaşabilirsiniz. Ücretsiz sürümde yalnızca 1.000 fotoğrafa kadar paylaşabilirsiniz. Tüm fotoğrafları görüntüleyemeyebilirsiniz.

5 . Snapchat Alternatifleri – Instagram

Snapchat başlangıçta insanların görsel iletişim kurmasını sağlamak için oluşturuldu. Snapchat, Instagram gibi uygulamalardan daha popüler hale geliyor. Snapchat, özellikle son güncellemelerinden sonra sık sık Instagram ile karşılaştırılıyor. Hikaye, görüntü paylaşımı ve çoklu takipçi yayılımı özellikleri onu benzer kılıyor.

6. Instagram’a Benzer Tumblr Uygulamaları

Tumblr, 2007’den beri popüler olan bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların içerik paylaşmasına olanak tanır. Tumblr’ın ana amacı, kullanıcıların “bloglar” oluşturmasına ve ardından seçtikleri içeriği paylaşmasına izin vermektir. Tumblr artık fotoğraf ve video paylaşımı için de popüler bir platform. Tumblr’ın görsel paylaşımı zaman içinde arttı ve birçok blog hesabı artık fotoğraf da paylaşıyor. Kullanıcılar kendi kategorileriyle ilgili fotoğraflar paylaşıyor. Bu da çeşitli görsellerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

7. Vero – Instagram Benzer Uygulamalar

Vero’da reklam veya algoritma yoktur. Benzersiz bir tasarıma sahiptir. İyi bilinmemektedir, ancak kullanıcı tabanı çok yüksek kalitededir. Bu uygulama, kullanıcıların takip ettikleri kişilerle mesajlaşmalarına ve görüntülü sohbet etmelerine ve aynı zamanda fotoğraf paylaşmalarına izin vermesi açısından Instagram’a benzer. Hem IOS hem de Android’de mevcuttur.

500px Instagram ile Benzer Uygulamalar

Modern ve minimalist arayüzü ile 500px, Instagram ile rekabet edebilir. Bu uygulama, biri ücretsiz diğeri ücretli olmak üzere iki arayüze sahiptir. Kullanıcının resimler için birçok seçeneği vardır. Kullanıcılar, ücretsiz kullanıcılar için haftada yedi gönderi ile sınırlandırılmıştır. Ödeme yaptığınızda birçok yenilikçi özelliğin kilidini açabilir ve paylaşım sınırını kaldırabilirsiniz.

Instagram gibi uygulamalar: Bilmeniz Gerekenler

Instagram kullanırken güvenlik büyük bir endişe kaynağıdır. Instagram, son zamanlarda güvenlik ve sözleşmelerle ilgili sorularla karşılaşmış olsa da harika bir uygulamadır. Instagram’ın güvenlik özellikleri vardır, ancak bunları etkinleştirmelisiniz.

Ayrıca, bu uygulamalar Instagram ile aynı özelliklere sahip olabilir. Bu uygulamalar Instagram benzeri olarak adlandırılabilir, ancak her birinin kendi özellikleri, araçları ve arayüzleri vardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *