Meta Etiketi Nedir? Google Hangi Meta Etiketleri Anlar?


SEO için Meta Etiketler: Önemli Liste

Meta etiketleri, web siteleri için web siteleri hakkında bilgi sağlamak açısından önemlidir. Meta etiketleri, arama yapan kullanıcılara, ancak çoğunlukla Googlebot’lara bir web sayfası hakkında bilgi verir.

Meta etiketler Google ile iletişim kurmanıza yardımcı olur. Meta etiketler SEO için önemlidir çünkü Googlebot, bir kullanıcı etiketlerde yer alan bilgilere göre arama yaptığında sonuçları döndürecektir.

Google’ın çok önemli meta etiketlerden anladığı bir listeyi makalemizde bulabilirsiniz.

Meta Etiketi Nedir?

Meta etiketler web sitelerine eklenen bilgilerdir. Bu etiketler bir web sitesinin üst kısmında yer alır. Meta etiketleri SEO ve kullanıcılar için önemlidir. Meta etiketleri kullanıcıyı web sitesi hakkında bilgilendirir.

Meta etiketler SEO için kafa karıştırıcı bir konudur. Yanlış kullanıldıklarında olumsuz etkileri olabilir.

Meta etiketler birkaç yıl öncesine kadar SEO kriterlerinde kullanılıyordu. Google artık spam olarak değerlendirildiği için meta etiketlerinin kullanımını azalttı. Google, hem site içi hem de site dışı siteler için yeni kriterler getirdi. Algoritma tüm alanlarda düzenli olarak güncelleniyor.

Google çalışanları arasında adını duyacağınız bir isim olan Matt Cutts dedi ki:

SEO’ya ya da metalara aşırı değer vermeyin.

Matt, meta etiketinin sitelerin spamlanmasını engellemek için önemli olduğunu belirtti. Google artık 200’den fazla SEO kriteri kullanıyor ve meta açıklamalar artık sıralamayı yükseltmek için işe yaramıyor.

Meta Etiketleri Nedir?

Googlebot’lar, seo ve Google’ın aşağıdaki meta etiketleri bilmesi gerekir. Bu etiketler, sayfanızın arama motoru sonuçlarında görünüp görünmeyeceğini kontrol etmenizi sağlar. Kodu gereksinimlerinize göre kullanmalısınız. Meta etiketleri doğru kullanılmazsa sıralamaların düşmesine neden olabilir.

  • Meta DescriptionThe descriptionMetaetiketi sayfa ve web sitesi hakkında bilgi verir. 155 karakterlik bölümde bir siteyi, bir sayfayı veya bir kategoriyi tanımlayabilirsiniz. Bu etiket Google, Yandex ve Bing dahil olmak üzere birçok arama motoru tarafından kullanılır.
  • Meta Açıklama örneği: <meta name=”description” content=”SEO Defteri, SEO, dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında araştırmalar yaparak özgün içerikler sunar.”/>
  • Robot EtiketleriBudosyalar Googlebot’lar tarafından kullanılır ve genellikle “robots.txt” olarak adlandırılır. Bu, taranmasını istediğiniz ve istemediğiniz sayfaları belirtmenizi sağlar.
  • Dizin Etiketi: Google ın web sayfalarınızı dizine eklemesine izin verirsiniz.
  • Noindex Etiketi: Googlebot’lara sayfanızı indekslememeleri gerektiğini söylediğinizde sayfanız artık serps bölümünde görünmeyecektir.
  • FollowTagPagescontentgibi kategorilerde diğer sayfalara link vermek mümkündür. Bu, bu sayfaları tarayan Googlebot’lara sayfaya gitmelerini söyler.
  • TagThis NofollowBu, yukarıda da belirtildiği gibi, Googlebot’un aynı sayfa, kategori veya içerik içindeki diğer sayfalara verilen bağlantıları takip etmediği anlamına gelir.
  • Nofllow etiketi – nedir Nofllow Etiketleri ile TakipEtiketiarasındaki fark nedir: <meta name=”robots” content=”index, noindex, nofollow, follow”/>
  • Content Type TagThisTagTürk sitelerinin bu etiketi kullanması önemlidir. ISO-8859-1 olan bu etiket site içerisinde kullanılmamaktadır. Bu etiket web sitenizde kullanılan Türkçe karakterleri tanımlamaz. Türkçe karakterlerin web sitenizde tanınması için UTF-8 kullanın.
  • İçerik Türü Kullanımı: Kullanım: <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF8″/>
  • Nosnippet Etiketi Bir etiket olan Nosnippet, resim, video, slayt ve metin gibi zengin içeriklerin arama sonuçlarında görüntülenmesini sağlar. Google’ın en son güncellemelerinde snippets bölümünde bazı değişiklikler yapıldı. Aşağıda verilen kodu kullanarak bu bölüme katılabilirsiniz.
  • Kullanım: <meta name=”robots” content=”nosnippet”/>
  • Max-snippet Etiketi: Bu etiket diğer etiketlerden farklı sayıda karakterle sınırlıdır. Herhangi bir karakterin görünmesini istemiyorsanız değeri 1 veya 0 olarak ayarlayın.
  • Max-Snippet Etiketi Kullanımı Örnek: <meta name=”robots” content=”max-snippet:[sayi]“/>
  • Max-image-preview Etiketi:[boyut]: Max-image etiketini kullanarak bir resmin boyutunu küçültebilirsiniz. Resim boyutu “yok”, “normal” veya “büyük” olarak ayarlanabilir.
  • Max-image-preview Etiketi:[boyut] Nasıl kullanılır: <meta name=”robots” content=”max-iamge-preview:[boyut]“/>
  • Max-video-önizleme:[sayi] Etiketi: Aşağıdaki etiket, yukarıdaki etikete ek olarak önizleme uzunluğunu sınırlar. seconds. Yalnızca bir alanı görünür kılmak için 0 olarak ayarlayın. Hiç görünmemesini istiyorsanız -1 olarak ayarlayın.
  • Max-video-preview:[sayi] Etiket Kullanımı: <meta name=”robots” content=”max-video-preview:[sayi]“/>
  • Noarchive Etik eti Etin önizleme görüntüsü oluşturulmayacaktır.
  • Noarchive Etiketi Etiket: <meta name=”robots” content=”noarchive”/>
  • Unavailable_after:[tarih] Etiketi: Web sitenizin indekslenmesini istemiyorsanız bu meta etiketini kullanabilirsiniz. Bu işlem saat ve tarih eklenerek yapılabilir.
  • Unavailable_after:[tarih] Etiketler: <meta name=”robots” content=”unavailable_after:[tarih]“/>
  • Noimageindex Etik eti Hazırladığınız sayfadaki görsellerin arama sonuçlarında yer almasını istemiyorsanız bu etiketi kullanabilirsiniz.
  • Noimageindex Etiketi Nasıl Kullanılır <meta name=”robots” content=”noimageindex”/>
  • “NoneTheNone etiketi yukarıda listelenen etiketlere benzer şekilde çalışır. Noindex ve nofollow aynı anlama gelir.
  • Sizinle iletişime geçmenin en iyi yolu nedir? None etiketinikullanabilirsiniz: <meta name=”robots” content=”none”/>
  • Birbirinizleiletişime geçmenin en etkili yollarından bazıları şunlardır Etiket all etiketi, none etiketinin aksine dizin ve takip eden etiketleri belirtir.
  • All Etiketini Kullanın: <meta name=”robots” content=”all”/>

Google’ın Anladığı Meta Etiketler

Meta etiketleri sıklıkla kullanılır. Google da kullandığı ve anladığı kendi etiket listesini oluşturmuştur. Aşağıdaki liste sadece Google’ın anladığı meta etiketleri göstermektedir.

Anahtar Kelime Meta Etiketi

Google, anahtar kelimeler etiketini diğer tüm meta etiketlerden daha iyi anlayacaktır. Google eskiden anahtar kelimeler etiketinin değerli bir etiket olduğunu düşünürdü çünkü pek fazla site bu etiketi kullanmıyordu. Bu etiket, web sitenizi tarayan googlebot’lara sayfadaki anahtar kelimeleri gösterir.

<meta name="keywords" content="..." />

Karakter Seti ve İçerik Türü için Meta Etiket

Content-Type ve Charset için meta etiketleri SEO için önemlidir. Googlebot’lara bir web sayfasının tam olarak ne hakkında olduğunu söylerler. Bu etiket, tüm içeriği tırnak işaretleri içine almak için yanlış kullanılabilir. Google, Unicode/UTF-8 Karakter Setini kullanmanızı önerir.

<meta http-equiv="Content-Type" content="...; charset=..." />
<meta charset="..." >

Meta Etiket Yenileme

<meta http-equiv="refresh" content="...;url=..." />

Refresh Meta Etiketleri, sayfaları belirli aralıklarla yenilemek ve başka sayfalara yönlendirmek için kullanılır. Google, bu etiketin kullanıcıları kandırmak için kullanıldığını keşfetti. 301 yönlendirmesi bu etiketlere alternatif bir seçenektir.

Google-site doğrulama Meta Etiketi

Üst sıralarda yer almak için Google’ı kullanmanız gerekir. Search console ve Analytics, üst sıralarda yer almanıza ve sıralamanızı değerlendirmenize yardımcı olacak önemli Google hizmetleridir. google-site-verification meta etiketi, sitenizde google hizmetlerinin bulunduğunu doğrulamak için kullanılır.

<meta name="google-site-verification" content="..." />

Başlık Meta Etiketi

Googlebotlar arama sonuçlarını sıralamak için başlıkları kullanır. Başlık etiketleri SEO için olduğu kadar kullanıcılar için de önemlidir. Başlık etiketi, kullanıcıları çekmenin bir yolu olarak da kullanılabilir.

<title>SEO DEFTERİ</title>

Görünüm Alanı Meta Etiketi

Viewport adı verilen meta etiketi, tarayıcıya sayfanın mobil cihazlarda nasıl görüntülenmesi gerektiğini söyler. Googlebotlar Viewport meta etiketini kullanarak sayfanın görüntüsünü algılar.

<meta name="viewport" content="...">

Notranslate Meta Etiketi

Yabancı sayfaları aramak sizi onlara yönlendirebilir. İçeriğinizin çevrilmesini istemiyorsanız, bu etiket tam size göre. Bu etiket, İngilizce olsalar bile arama sonuçlarının köşesinde “translate-page işaretinin” görünmesini engelleyecektir.

<meta name="google" content="notranslate" />

Derecelendirme İçerik Etiketi

Bu etiket, bir sayfanın içeriğinin belirli bir yaş grubu için uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir. Bu etiket genellikle yetişkinlere yönelik sayfalarda kullanılır.

<meta name="rating" content="RTA-5042-1996-1400-1577-RTA" />:

Etiket Nositelinkssearchbox

Bu bağlantıları arama sonuçlarından hariç tutmak için aşağıdaki kodu girin.

<meta name="google" content="nositelinkssearchbox" />

Aşağıdaki kodu “head alanına” ekleyin

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta Charset="utf-8">
    <meta Name="Description" CONTENTS="Author: A.N. Author, Illustrator: P. Picture, Category: Books, Price:  £9.24, Length: 784 pages">
    <meta Name="google-site-verification" The following content is available:="+nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34="/>
    <title>Used children's books of high quality.</title>
    <meta Name="robots" The following content is available:="noindex,nofollow">
  </head>
</html>

Matt Cutts Google Botlarının Anlayabileceği Meta Etiketleri Açıklıyor

Meta Etiket Oluşturucu

Meta etiketler olmadan, web sitenizin arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer almasını sağlayamayabilirsiniz. Bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Bu web sitesi meta etiketleri oluşturmanızı sağlar. https://www.seoptimer.com/meta-tag-generator Bu siteyi kullanarak meta etiketleri oluşturabilir ve oluşturduğunuz meta etiketlerini sitenin “head” bölümüne ekleyebilirsiniz.

Meta Etiketleri: Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

  • Google botları bir web sayfasını görüntülediklerinde HTML veya XHTML meta etiket bilgilerini okuyacaktır.
  • google-site-verification Büyük/küçük harf duyarlılığı da önemlidir.
  • Google’ın arama botları listede görünmeyen meta etiketleri görmezden gelecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *