Google Partners Nedir? Google Partners’a Nasıl Kaydolunur?


Google Partners nedir ve nasıl kaydolabilirim? Google Partners’a nasıl kaydolurum?

Dijital pazarlama şirketlerinin çoğu Google Partners ile iş ortaklığı içinde olduklarını iddia ediyor. Google Partners nedir? Diye sorduğunuzda karşınıza birçok kafa karıştırıcı soru çıkıyor. Bu makale, Google’da iş ortakları için arama yaptığınızda karşılaşabileceğiniz kafa karıştırıcı bilgileri anlamanıza yardımcı olacaktır. Sertifikalar, eğitimler ve google reklamları hakkında bilgiler bulacaksınız.

Google Partners nedir?

Google Partners, dijital pazarlama ajanslarını tek bir yerde bir araya getiriyor. Google Partners, Google tarafından eğitilmiş ve sertifikalandırılmış dijital pazarlama ajanslarıdır. Bu rozetler, şirketin pazarlama sektöründeki itibarını göstermek için kullanılır. Google iş ortakları, müşterilerinin bütçelerini kullanarak hedef kitlelerine uygun dijital pazarlama stratejileri geliştirir.

Google’ın dijital ajanslarla yaptığı ortaklıklar, Google reklam kampanyalarını müşterilerinin bütçelerine göre uyarlamalarına olanak tanır. Google ortaklıkları, müşteri memnuniyetini ve güvenini artırmanın en iyi yoludur.

Google iş ortakları, Google’da yapılan her türlü değişiklikten anında haberdar edilecek. Google iş ortakları dijital pazarlama ajansları için önemlidir, çünkü müşterilerine onlara güvendiklerini ve markayı tanıdıklarını gösterebilirler. Google iş ortakları birçok pazarlama alanında eğitim ve sertifika alır. Google iş ortakları, dijital ajansların güven oluşturmasına ve bunu sürdürmesine yardımcı olur.

Google Partners konusunda nasıl uzman olabilirim?

Google Şirket Uzmanı veya İş Ortağı olabilmek için belirli koşulların karşılanması gerekir. Bir şirketin Google Reklam Uzmanı işe alabilmesi için bu şartları karşılaması gerekir. Dijital pazarlama ajansları da bireysel reklam uzmanlarını işe alabilirler. Bir “Google Reklam Uzmanı”, bir şirket tarafından işe alınırsa, şirketin güvenilirliğini ve prestijini artıracaktır.

Google, maliyet, performans ve sertifikalara dayalı olarak şirketlerin uzmanlaşması için ek gereksinimler belirler. Sertifikaya hak kazanmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Şirketin ortaklık durumu hakkında https://www.google.com/partners adresinden bilgi alabilirsiniz.

1. Sertifikalar

Bir kullanıcının şirketi tarafından onaylanması için bir Google Partners profili gereklidir. Sadece bir Google iş ortakları profiline sahip olmak değil, aynı zamanda Adwords testlerini de geçmiş olmanız gerekir.

Adwords Sertifika Sınavları

  • Temel Adwords
  • Reklam Arama
  • Görüntülü Reklamcılık
  • Mobil Reklamcılık
  • Video Reklamcılığı
  • Alışveriş Reklamı

Şirketinizin uzmanlaşması için yalnızca bir temel seviye sertifikaya ve diğer sertifikalara ihtiyacınız vardır. Şirket uzmanlığı elde etmek için temel sertifikayı almak önemlidir.

2. Giderler

Harcama kriterleri çok spesifiktir. Harcama kriterleri bellidir.

3. Performans

Uzman olmak istiyorsanız, belirli performans kriterlerini karşılamanız gerekir.

Ürün Uzmanlık Seviyesi Kriterleri

  • Müşteri Elde Tutma
  • Ürün Çeşitlendirmesi
  • Harcama seviyelerindeki değişiklikler
  • Kampanya Performansları

İlgili hesapların hesaplamaları 1 yıllık ve 6 aylık dönemler üzerinden yapılır. 12 Aylık gider raporu sunulmalıdır.

Google İş Ortakları Nasıl Kaydedilir?

Nasıl Google iş ortağı olunur? Google Partners Üyeleri, Gmail hesaplarını kullanarak Google Partners Web Sitesine kayıt olabilirler. Şirketinizi Google Partners olarak kaydettirmek istiyorsanız, normal bir e-posta adresi kullanmanız gerekir.

Google iş ortaklıklarına iki şekilde kaydolabilirsiniz. Her iki seçeneğin de bir parçası olmak için izlemeniz gereken adımların bir kontrol listesini derledik.

Şirket Hesabı için Google Partners Kaydı

Google İş Ortakları Kayıt işlemini tamamlamak için kılavuzumuzu izleyin.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, ortaklar hesabı için gmail hesabınızla kaydolun.
  2. Sonraki sayfada “Genel Bakış “ı göreceksiniz. “Ara” alanına şirketin adını girin.
  3. Arama sonuçlarında görünmüyorsa +Şirket Ekle’ye tıklayarak şirketinizi ekleyin.
  4. Marka veya şirket için web sitesi adresini ekleyin. Sitenin size ait olduğunu doğrulamak için aşağıdaki yöntemleri kullanın.
  5. Şirketin sahibi olduğunuzu doğrulayan bir mektup size gönderilecektir. Alan adınız ve e-posta adresiniz eşleşirse, yalnızca bu e-posta adresinden e-posta alabilirsiniz. Bu yöntem yalnızca şirketinizin ilk hesabını oluştururken kullanılabilir.
  6. 5 adımı tamamladıktan sonra Google arama konsoluna yönlendirileceksiniz. Google arama motoru konsolu üzerinden sahipliğinizi onaylamak için gmail’inizi kullanın. Yukarıdakileri tamamladıktan sonra son bir kez “Kaydol” seçeneğine tıklayın.

Google İş Ortakları Kişisel Hesapla Kaydolun

Google İş Ortağı Hesabınızı oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir. Kaydolmak için adımları izleyin.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, gmail hesabınızla bir iş ortağı hesabı için kaydolun.
  2. “Şimdi Katıl düğmesine” tıklayarak Google Partner’a katılın.
  3. Katıl’ı işaretleyin.
  4. Gmail hesabınızı kullanarak oturum açın.
  5. “Abonelikten Çık” düğmesine tıklayarak e-posta aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
  6. “Kaydol” düğmesine tıklayarak kaydolun.
  7. Sekmeye tıklayın ve şirketinizi arayın. Şirketiniz listede yoksa +Ekle’ye tıklayın.
  8. Google Hesabınızı Google Partner ile ilişkilendirmek için “ilişkilendir” seçeneğine tıklayın. Bunu yaptıktan sonra, google iş ortağı rozetiniz akademi aracılığıyla kazandığınız tüm özellikleri ve sertifikaları yansıtacaktır.
  9. Hesabınızın onayını e-posta yoluyla alacaksınız. Hesabınızı e-posta yoluyla onayladıktan sonra hesabınız Google İş Ortağı Hesap yöneticisi tarafından onaylanacaktır.

Google Premier İş Ortakları ve Google İş Ortakları Arasındaki Farklar

Google ortak rozetleri ve Google iş ortakları rozetleri iki tür rozettir. Bu rozetler farklıdır.

Google premier, Google partnership ve bunların eğitim özellikleri de farklıdır. Farklılıkları aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Şirkette en az iki kişi Google reklamcılığı konusunda sertifikalı uzman ise, o şirket önde gelen bir Google İş Ortağı olarak kabul edilir. Google ile birinci sınıf bir iş ortaklığı için en az 2 kişinin sertifikalı olması gerekir. Bu gereklilikler Google premier ortaklıkları tarafından karşılanmalıdır. Google iş ortakları ile Google premier arasındaki bir diğer önemli fark da şirketin harcama düzeyidir. Yukarıda belirtildiği gibi, şirketin 90 gün içinde 10000 dolardan fazla harcama yapması gerekir.

Google Premiere ve Google Partnership’in her ikisi de farklı düzeylerde destek ve erişim sunar. Aşağıdaki görsele bakarak bu farklılıkları daha iyi anlayabilirsiniz.

Google ortaklığı, çalışanların Google Reklamları oluşturma konusunda sertifika alabilmeleri için önce bir işletme bağlantısına sahip olmalarını gerektiren bir zorunluluktur. Google’ın algoritmalarının nasıl çalıştığını bilmeleri ve ayrıca reklamları yönetebilmeleri gerekir.

Premier Ortaklık: Gereksinimler

Google, Premier İş Ortaklarının 2022 yılına kadar mevcut statülerini koruyacaklarını belirtiyor. Google, Premier İş Ortaklarının premier iş ortaklığı ürünlerine erişim için kendileriyle iletişime geçmelerini öneriyor.

Şubat 2022 itibariyle, şirketlerin ortaklık kurabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekecektir. Aşağıda ilgili gereklilikler yer almaktadır.

  • Program sadece %3 kategorisine giren şirketlere açıktır.
  • Şirketlerin ilk %3’ü, müşteriyi elde tutma, çeşitlendirme ve müşterilerde büyümenin yanı sıra yönetilen hesapların reklamı için harcanan miktar da dahil olmak üzere bir dizi faktöre göre değerlendirilecektir.
  • Yıllık değerlendirmeler yapılacaktır.

Google Partners’ın avantajları nelerdir?

  • Google Partners, Google Ads başarılarına göre şirket profiline rozetler ekleyebilen bir dijital ajanstır. Bu rozetler şirketin deneyiminin bir göstergesidir.
  • Google ortaklı işletmeler, reklamlar aracılığıyla elde ettikleri sonuçlar konusunda müşterilerine güvence verebilirler. Başarılı reklamlar, çalışmanın müşterinin hedef kitlesine uygun olarak yapıldığını ve reklamların dönüşümlerden sorumlu olduğunu gösterir.
  • Google İş Ortağı rozeti, dijital pazarlama dünyasında bir güven ve statü işaretidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *