Pagerank Nedir? Pagerank Algoritması Nasıl Çalışır?

Google, bir sitenin yaptığı işin kalitesini temel alan bir puanlama sistemi kullanır. Pagerank hakkında bilgi aradığınızda Pagerank nedir ve nasıl geliştirilir başlığı altında aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını sizler için derledik. Pagerank algoritması nasıl çalışır Bu metin, web sitelerinin değerini ve kalitesini artırmak için Google’ın stratejilerini nasıl kullanacaklarını öğrenmek isteyenler için de yararlıdır.

Pagerank, Google tarafından web sitelerine mevcut seçeneklere göre atanan bir değerdir. Pagerank algoritmaları web sitelerine 0-10 arasında bir faktör değeri verir.

Pagerank değeri, web sitelerinin hem site içinde hem de site dışında yaptığı çalışmalara dayanır. Pagerank değeri, makalelerin benzersizliği, mobil uyumluluk ve bir sitenin sahip olduğu saf bağlantı sayısı gibi unsurlardan etkilenebilir.

Pagerank 2014 yılına kadar çok değerliydi ancak link pazarının varlığı ve web sitelerinin aldatılması pagerankın değerini düşürdü. Google web sitelerini pagerank değerine göre değerlendirmiyor, bu nedenle pagerank artık geçerli değil. Google yalnızca içeriğini algoritmaya uygun olarak optimize eden web sitelerini önemsiyor.

Pagerank iki Stanford Üniversitesi doktora öğrencisi tarafından oluşturulmuştur. Arama motoru sonuçları, Larry Web page ve Sergey brin tarafından geliştirilen web sayfası sıralama algoritmasına dayanmaktadır. Stanford Üniversitesi web sayfası sıralama algoritmasının patentini elinde bulundurmaktadır.

Google, pagerank değerlerine karar verir ve web sitelerinin web sayfası sıralama değerlerinden nadiren bahseder. Bununla birlikte, web sayfası sıralama değerleri farklı web sitesi konumlandırma değerlendirme araçları tarafından belirlenir veya bir konumun değeri bu web sayfası sıralama araçları tarafından ölçülür.

Bu güncellemeler Google tarafından durduruldu çünkü yüksek kaliteli sayfalardan gelen bağlantılarla bir web sitesinin değerini artırmanın çok zor olduğuna inanıyorlar. Son web sayfası sıralama algoritması değişikliği 2014 yılında yapıldı. John Mueller: “Ek bir pagerank algoritması değişikliği olmayacak” diyor.

Pagerank nedir? Pagerank algoritması nasıl çalışır?

Pagerank Nedir? Pagerank nedir? Web sayfası sıralamasının arkasındaki tarihsel geçmiş, web sitesi konumlandırma danışmanlarına ve web geliştiricilerine algoritmanın nasıl geliştiği ve çalıştığı hakkında bir fikir verir.

Gabriel pinski & francis narin 1976 yılında böyle bir algoritma oluşturmak için kavramlar formüle etti. Bu algoritmanın kavramları bilimsel dergilerde yayınlandı. Robin Li, IDD Veri Şirketleri tarafından arama motoru web sitelerini puanlamak ve web sayfalarını sıralamak için kullanılan “Rankdex” adlı bir algoritma geliştirdi.

Li, algoritmanın birincil işlevinin “köprü değerlendirmesi” olduğunu söyledi. Bu algoritma, bir web sitesinin yüksek sayıda bağlantıya sahip bir dizi farklı web sitesini sıralamasına dayanıyordu. Li, rankdex algoritmasının patentini 1999 yılında aldı. Daha sonra bunu büyük bir arama motoru olan baidu’yu inşa etmek için kullandı. Web sayfalarının sıralama algoritması patenti Robin Li’nin algoritmasına referanslar içermektedir.

1996 yılında Larry Apge ve Sergey Bin, Stanford Üniversitesi’nde doktoraları üzerinde çalışırken sayfaları sıralamak ve sayfanın değerini belirlemek için serp için bir algoritma geliştirdiler. Sergey, algoritmanın web sayfalarının etkinliğini artırmak için geliştirildiğini söyledi. Alınan yüksek kaliteli köprülere göre web sitesinin değerini belirleyen bir algoritmanın serp’e yardımcı olacağını açıkladı.

Scott Hassan’ın da web sayfası algoritmasının geliştirilmesine yardımcı olduğu belirtilmektedir. Larry Web Page, bu algoritma geliştirildikten sonra Brin ile birlikte Google’ı kurdu. Google, arama motorunu web sıralama algoritması ile çalışacak şekilde tasarladı. Bir dönem arama sonuçlarının sıralaması da bu algoritma kullanılarak tasarlandı.

Aşağıda, Stanford Üniversitesi Doktora Öğrencileri tarafından oluşturulan algoritmada sayfa değerini artırmak için neler yapabileceğinizi özetledik. Bununla birlikte, sayfa sıralamasının öneminin artık eskisi kadar yüksek olmadığını hatırlatmak isteriz. SEO danışmanlarının site oluştururken aşağıdaki stratejileri kullandığını bilmek önemlidir. İçeriğinizi algoritmaya göre değil ziyaretçilerinize göre oluşturun. Web sitenizi algoritmaya göre optimize edin.

  • Yüksek PR puanına sahip sayfalardan bağlantı alın
  • Özgün içerik üretin.
  • Yüksek PR’ye sahip sayfalara bağlantı verin.
  • Kullanıcı odaklı araştırma yapın
  • İçeriğinizi tanıtın ve kaliteli web sitelerinden bağlantılar alın.

Web sayfası sıralama algoritması geri bağlantılarla yakından bağlantılıdır. Bir web sayfası sıralamasının değerinin, belirli bir konumun kaç köprü aldığına göre belirlendiğine inanılmaktadır. Yeni açılan web siteleri, Google’ın gözünde değerli olan web sitelerine geri bağlantı kazanmak için rekabet eder. Bu, arama sonuçlarında yükselmelerine yardımcı olacaktır.

Pagerank Algoritması Çalışma Yöntemi

1997 yılında bir makale web sayfalarının nasıl sıralanacağına dair detayları yayınladı. Aşağıdaki sistem web sayfası sıralama algoritmasının temelini oluşturmaktadır.

PR (A) = (1 ‐ D) + D ( PR ( T1 ) / C ( T1 ) +… + PR (Tn) / C (Tn))

A web sayfası t1-tn arasında sayfaya sahip olmalıdır. D web sayfasıdır ve bu problem için sönümleme 0 ile 1 arasında ayarlanabilir. D 0,85 olarak ayarlanmıştır. C(A), web sayfasının dışındaki köprülerin sayısıdır. A sayfasındaki web sayfalarının sırası şöyledir:

PR (A) = (1-D) + D (PR (T1 ), / C T1 +… + P (Tn), / C Tn)

Basitleştirilmiş Algoritma Rasyonalizasyonu

Küçük bir sitenin dört net sayfadan oluştuğunu düşünün. A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz., B., C Aşağıda nasıl başlayacağınıza dair bazı örnekler verilmiştir: Ayrıca D. hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz Bir sayfadan diğerine yönlendiren köprüler göz ardı edilir. Bir köprü, bir sayfadan başka bir sayfaya giden bir dizi bağlantı olarak kabul edilir. Web sayfası Sıralaması tüm sayfalara aynı başlangıç değerini verir. İlk versiyonun PageRank’i tüm sayfaların Web Sayfası Sıralamasına dayanıyordu. Bu toplam, o sırada internette bulunan sayfa sayısını temsil ediyordu. Bunun aksine, PageRank’in aşağıdaki varyasyonları ve bu bölümün geri kalanı olasılık dağılımının 0-1 arasında olduğunu varsaymaktadır. Bu durumda, her web sayfası 0,25 değerine sahiptir.

Bir web sayfasından giden bağlantılardaki konumlarına aktarılan Web sayfası Sıralaması, tüm giden bağlantılar arasında eşit olarak bölünecektir.

Sistemde sadece sayfalara bağlantı verilebilir B., C Aşağıda nasıl başlayacağınıza dair bazı örnekler verilmiştir: Ayrıca D hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz A , A, Her köprü için 0,25’lik bir Web Sayfası Sıralaması atanabilir. Toplam Sonraki yineleme, 0,75

Bunun yerine, web sayfasını varsayalım B. Bu sayfa diğer sayfalara bağlantılar içerir C Aşağıda nasıl başlayacağınıza dair bazı örnekler verilmiştir: A-Takımı hakkında daha fazla bilgiye buradanda ulaşabilirsiniz C Bu web sayfası A-Takımı hakkındadaha fazla bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz Web sitesi buna iyi bir örnektir. D Her üç sayfa hakkında da daha fazla bilgi edinebilirsiniz. B web sayfasının ilk yinelemesi, mevcut değerin yarısını A sayfasına, diğer yarısını da B sayfasına aktarır. C. C web sayfası 0,25 olan mevcut değerinin tamamını web sayfasına aktarır A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Ge ‘den beri Bir sayfa dışarı çıkan üç köprüye sahipse, değerinin yaklaşık %0,083’ünü başka bir sayfaya aktarabilir. A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bu yineleme tamamlandıktan sonra, web sayfası A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Web Sitesinin Web Sayfası Sıralaması yaklaşık olarak 0,458 olacaktır.

Giden bir bağlantının Web sayfası sıralaması, belgenin kişisel Web Sayfası Sıralamasının giden bağlantı sayısına bölünmesine eşittir. L( ).

Web sayfası sıralama değeri temel durumda aynıdır. u Aşağıdaki şekilde ifade edilebilir:

Web sayfası sıralaması, bir web sayfasının öneminin bir ölçüsüdür u Web sayfası sıralaması değerleri, her web sitesinin sayfa sıralamasını hesaplamak için kullanılır u ( B. Sayfa sayısına bölünür u Barındırılan grupta u Web sayfasına bağlantı veren tüm sayfaları barındırır u Aşağıdakiler, başka birini işe almayı düşünmenizin nedenlerinden bazılarıdır ( Miktar Web sayfalarındaki köprüler) v.

Web sayfası sıralama sorgusu

Aşağıda verdiğimiz bağlantılar, konum değerini kullanarak Pagrenk’i sorgulamanızı sağlayacaktır. Bu araçlar Google tarafından geliştirilmemiştir ancak google standartlarına göre değerlendirme yapacaklardır.

  • http://www.prchecker.information/
  • http://checkpagerank.web/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *