Site Dışı Seo Nasıl Yapılır? Site Dışı Seo Teknikleri

Dış SEO nedir? Dış SEO nedir?

Site dışı SEO, diğer sitelerden gelen ve backlink olarak da bilinen bağlantıların toplanmasını ifade eder. Site dışı SEO, %65’ini kapsadığı için bir web sitesinin başarısında önemli bir faktördür.

Google, site dışı SEO çalışmalarından elde edilen geri bağlantılara bakar. Bunlar bir sitenin güvenilirliğini ve içeriğinin doğruluğunu gösterir. Site dışı SEO için bir rehber hazırladık.

Site dışı SEO nedir?

Site dışı SEO, web sitenizin arama motoru sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirme yeteneğidir. Bu, yüksek DR puanları, PR puanları ve alaka düzeyi puanları olan web sitelerinden bağlantılar elde ederek başarılabilir.

Site dışı SEO’nun amacı, Google ve diğer arama motoru web sitelerinde sıralamaları iyileştirmeyi ve marka bilinirliğinin yanı sıra güven oluşturmayı içerir.

Site dışı SEO backlinkleme çok yapılan bir şeydir, ancak yanlış yapılırsa sonuçlar olumsuz olabilir. Doğru yapılan backlinkler marka bilinirliğini artırabilir ve bir sıralama sağlayabilir.

Marka bilinirliği oluşturmak için sosyal medya platformlarında çalışmak ve backlink elde etmek, dış SEO yaparak bir web sitesinin güvenilirliğini artıracaktır.

Site dışı SEO nasıl yapılır?

Web sitenizin Google’daki sıralamasını yükseltmek için sayfa dışı SEO kullanmak çok önemlidir. Sayfa dışı optimizasyon yapmadan önce web sitenizin %35’ini kaplamanız gerekir. Bu site içi optimizasyon, kullanıcılarınızın sitenizde daha uzun süre kalmasına ve siteyi keşfetmek için daha fazla bağlantıya tıklamasına yardımcı olacaktır.

Site dışı SEO’ya ulaşmak için, yüksek DR puanlarına (yönlendirme bağlantıları) sahip ve Google tarafından güvenilen web sitelerinden backlink almak önemlidir. Yönlendirme bağlantıları bloglardan, içerik platformlarından ve haber sitelerinden gelebilir. Sosyal medyadaki sözlükleri, formları ve sözlükleri de kullanabilirsiniz. Değerli sitelerden bağlantı aldığınızda Google sitenizi arama sonuçlarında daha üst sıralarda gösterecektir.

Dış seoya başlamadan önce rakiplerinizi analiz etmeniz önemlidir. Hangi backlinklere sahip olduklarını görmek için rakiplerinizi yakından takip edin.

Bağlantı almadan önce her zaman bir sitenin dofollow veya nonfollow bağlantılar sağlayıp sağlamadığını doğrulamalısınız. Yalnızca dofollow bağlantılar aldığınızdan emin olun. Bir blogdan bağlantı alırsanız web sitenize veya anahtar kelimenize bağlantı verebilirsiniz. Bloglardan ve Facebook Pinterest ve WordPress gibi sosyal medya sitelerinden backlink almak için kendi profilinizi oluşturun.

İçeriğinize bağlantı vermek için form sitelerini kullanın. İçeriğinizle ilgili konular bulunabilir. Yorumlarda backlink almak için bunları referans gösterebilirsiniz. Aldığınız web sitelerinin hem kalitesine hem de alaka düzeyine dikkat etmelisiniz. Google çok linkten hoşlanmaz.

Çabalarınızı site dışı SEO’ya odaklarken iki şeye odaklanın: optimize ettiğiniz web sitesi ve içeriği. Geri bağlantı aldığınızda sıralamasını yükseltmek için içeriğinizin anahtar kelimelerini kullanabilirsiniz. Anahtar kelimeye bağlantı vererek web siteniz için marka bilinirliğini ve güvenilirliği artırabilirsiniz.

Sosyal medya platformları, kullanıcıların çoğu tarafından kullanılan sanal kanallar olduğu için site dışı SEO için önemli olabilir. Google, dofollow bağlantılar sağlamasalar bile bu platformlara hala değer vermektedir. Bu platformlar markanızı, kitlenizi ve içeriğinizi paylaşmanın harika bir yoludur.

Google Search Console, hangi web sitelerinin sizi yönlendirdiğini ve hangi geri bağlantılara sahip olduklarını öğrenmenize yardımcı olabilir. Rakiplerinizin anti-seo taktikleri kullanması ve işletmenizle alakasız veya Google için değeri düşük geri bağlantılar elde etmesi sıralamanızı etkileyebilir. Google Search Console, düşük dr’leri kaldırarak site dışı SEO’yu korumanızı sağlar.

Site içi SEO yapılmalıdır. Sitenize bağlantı olmaması yeterli değildir. İçeriğinizin alakalı ve paylaşılmaya değer olması önemlidir.

Site dışı SEO stratejileri nelerdir?

Dış SEO (sayfa dışı Seo) için stratejinizi belirleyin. Sayfa dışı SEO tekniklerini kullanarak bu hedefe ulaşabilirsiniz. Dış seo yöntemini doğru kullanırsanız ve zaman içinde doğru web sitelerinden link alırsanız Google’ın arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz.

1. Sosyal Medya Site Dışı SEO

Birçok web sitesi sahibi, site dışı arama motoru optimizasyonunun öneminin farkında değildir. Sosyal medya platformları artık küçük ve büyük işletmeler tarafından içeriklerini paylaşmak için kullanılıyor. Kullanıcılar hedefledikleri kitleye ulaşabiliyor. Backlinkler nofollowed olsun ya da olmasın, tüm sosyal ağlarda aktif olmanız ve yüksek bir domain otoritesini korumanız gerekir. Web sitenizin linkini içeriğinizle birlikte bu platformlarda paylaşarak o platformlardan kullanıcı çekebilir ve daha fazla kullanıcı kazanabilirsiniz.

2. Hastagh site dışı SEO için çalışıyor

Markalar sosyal medyada veya web sitelerinde paylaşım yaparken hashtag kullanmalıdır. Instagram veya Twitter gibi platformlarda marka adınızı veya markanızla ilgili anahtar kelimeleri içeren paylaşımlarınızı paylaşmak için “#” kullanın. Kullanıcıların hashtag’leri takip etmesini sağlayarak, içerikler Instagram ve Twitter gibi platformlarda önlerine getirilir. Bu, kullanıcıları doğrudan ana sayfalarına götürecektir.

3. Site Dışı SEO için Video Çalışması

YouTube dünyanın en büyük video arama motorudur. Bu genellikle unuttuğumuz bir şeydir. İçeriğinize referans vermek için metin kullanmak yerine, hedef kitlenizi ilgili video içeriğine yönlendirerek geri bağlantı alabilirsiniz.

4. Site Dışı SEO: Makale Paylaşım Çalışması

Makalenizin 250-350 kelimesini ücretsiz veya ücretli web siteleri ile paylaşarak anahtar kelimeleri web sitenize bağlayabilirsiniz.

5. Site Dışı SEO için Arama Motoru Kaydı

Google açık ara en popüler olanıdır, ancak başka arama motorları da vardır. Site dışı seo yaparken sitenizi Bing, Yandex veya Yahoo gibi arama motorlarına kayıt ettirmeniz önemlidir. Dış seo kullanarak daha fazla trafik elde edebilirsiniz.

Site dışı arama motoru optimizasyonunun avantajları nelerdir?

Google’ın arama dizininde yüksek sıralamalara ulaşmak istiyorsanız site dışı SEO çok önemlidir. Aşağıda site dışı SEO’nun faydaları yer almaktadır.

  1. Bu araç Google’ın dizininde üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır
  2. Referanslar markanızın güvenilirliğini artıracaktır.
  3. Kullanıcıları sitenizde yönlendirmek ve daha fazla ziyaretçi çekmek için bağlantıları kullanın.
  4. Sosyal medya platformları dış SEO için önemli kanallardır. Marka bilinirliğinizi artırmak ve hedef kitlenizin sizi bulmasına yardımcı olmak için kullanabilirsiniz. İçerikleriniz ücretsiz olan platformlarda yayınlanabilir.
  5. Yönlendirme bağlantıları Google’ın gözünde daha fazla otorite kazanmanıza yardımcı olacaktır. Google, birçok kişi tarafından tavsiye edilen bir siteye zarar vermeyecektir. Bağlantılar için ödeme yapılmadığından emin olun.
  6. Google’ın dikkatini çekmeyen backlinkler oluşturduğunuzda zamanla sonuçlarını göreceksiniz.

Site dışı SEO nedir?

Site dışı SEO basit bir link değişimi gibi görünebilir. Bu hatayı yaparsak, google’daki sıralamamızı kaybedebiliriz.

  1. Bağlantı vermek için kullandığınız kelimelerin uyumlu olduğunu doğrulayın. Kullanıcıların içeriği açan bir bağlantıya güvenme olasılığı daha yüksektir.
  2. İçeriğinizi sosyal ağlarda paylaşın.
  3. Edugov sitenize daha fazla bağlantı almanızı sağlayacaktır.
  4. Düşük puanlı web sitelerinin sıralamanızı etkilemesine izin vermeyin.
  5. Bu sitelerde doğru blog yazdığınızdan emin olun. Google’a spam yapmamaya dikkat edin.
  6. Diğer sitelerdeki anahtar kelimelere değil, doğrudan web sitenize bağlantı verin. Anahtar kelime ve bağlantı uyumluysa Google bağlantınızı spam olarak değerlendirmeyecektir.
  7. Google, bu özellikleri kullanan programları ve araçları cezalandırır.
  8. Web sitenizde büyük miktarda trafik elde edebilirsiniz.
  9. Web sitenizin güvenilirliği artacaktır.
  10. Web siteniz yeni ve eski ziyaretçiler getirerek geri dönüştürülebilir.

Zararlı bağlantılardan nasıl kurtulurum?

Aldığınız bağlantıları tanımlayarak ve yönlendirerek alakalı olup olmadıklarını belirlemek önemlidir. Aşağıda zararlı site dışı bağlantıları belirlemenize yardımcı olabilecek araçların bir listesini bulacaksınız. Dış seo sıralamanızı iyileştirmek için kötü backlinkleri kaldırın.

Site dışı Seo Çalışması için backlink listesi

Site dışı arama motoru optimizasyonunun en önemli yönü doğru backlinker’ı bulmaktır. Şirkette bir hesap oluşturun veya web sitenize yönlendiren bir yönlendirme URL’si oluşturun. sosyal medya formları vb. Aşağıdaki listede. İlgili olduğunu düşündüğünüz ve geri bağlantı elde edebileceğiniz siteleri seçebilirsiniz.

Sosyal Medya Platformları için Dış SEO

  1. Tumblr
  2. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
  3. Facebook
  4. Twitter
  5. Orta
  6. Reddit
  7. Linkedin
  8. Google Plus
  9. Videoları YouTube’da izleyebilirsiniz
  10. Dailymotion

En iyi harici SEO sözlükleri

  1. İnci Sözlük
  2. Ekşi Sözlük
  3. ITU Sözlüğü
  4. Uludağ Sözlük

Dış SEO Olarak Haber Siteleri

  1. Akşam Gazetesi
  2. Sabah Gazetesi
  3. Hürriyet Gazetesi
  4. Milliyet Gazetesi
  5. Habertürk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *