En İyi SEO Raporu Nasıl Hazırlanır?

Başarılı Bir SEO Raporu Nasıl Oluşturulur?

Bir müşteri için herhangi bir SEO çalışmasına başlamadan önce, seo uzmanları bir seo denetimi gerçekleştirecektir. SEO uzmanları, sitenin maliyetlerini ve ihtiyaçlarını belirlemelerine yardımcı olmak için bir seo raporu oluşturur.

Kendi SEO raporunuzu oluşturmaya ilişkin makalemizde nasıl bir rapor oluşturacağınızı açıklıyoruz.

SEO Raporu Nedir?

SEO Raporları, SEO uzmanları tarafından müşterilerinin web sitelerinde gerçekleştirdikleri seo analizlerinden elde ettikleri verileri sunarak hazırlanır.

SEO raporlarımız Google Search Console (Google Analytics olarak da bilinir), ahrefs ve semrush gibi güvenilir ve yüksek kaliteli seo analiz araçlarına dayanmaktadır.

SEO uzmanları haftalık veya aylık olarak SEO raporu üretirler. Raporlar öncelikle müşterileri bir web sitesi hakkında bilgilendirmek ve onlara gerekli eylemler hakkında bilgi sağlamak için kullanılır. Bir web sitesinin başarısı, düzenli olarak karşılaştırılarak belirlenebilir.

Trafik Kaynakları

Bir web sitesinin sağlayabileceği en önemli fayda trafik ve dönüşümdür. Web sitelerine birçok farklı yolla erişilebilir. Web siteleri için trafik elde etmenin birçok yolu vardır. Hedeflenen kitle ve web sitesinin sahip olmadığı trafik kanalları analiz edilerek SEO stratejisi de oluşturulabilir.

Trafik kanalları ile ilgili hazırlayacağınız SEO raporunda sitenin trafik aldığı kanalların isimlerine ve ne kadar trafik aldığına yer verebilirsiniz. Ayrıca en çok trafiği hangi sayfalar alıyor.

Mobil Uyumluluk

Bir web sitesinin biri mobil diğeri masaüstü için olmak üzere iki sürümü vardır. Web sitelerinin çoğu masaüstü için tasarlanmıştır, bu nedenle mobil uyumluluğu önemsemezler. Google artık mobil uyumluluğu bir sıralama faktörü olarak değerlendiriyor.

SEO Raporu Nasıl Hazırlanır?

Bir SEO raporu hazırlarken her zaman sitenin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Mobil dostu url’ler “amp” kelimesini içerir. Amp, bir sayfanın mobil uyumlu olduğunu ve mobil dostu bir url’ye sahip olduğunu gösterir. Mobil uyumluluğun hemen çıkma oranları üzerinde önemli etkileri olabilir ve bir sıralama unsuru olarak değerlendirilmelidir.

Site Hızı

Teknoloji ilerledikçe cep telefonları giderek daha önemli hale geldi. Sitelere masaüstü ve mobil kullanıcılar tarafından erişilebiliyor. Bu nedenle site hızı mobil cihazlar için en önemli faktördür. Masaüstü cihazlarda site hızı genellikle hızlıdır. Mobil cihazlarda bu durum geçerli değildir. Bir web sitesinin mobil cihazlarda yüklenme süresine dikkat ettiğinizden emin olun. Açılış sürelerini ve hangi sayfaların yüklenmesinin uzun sürdüğünü bildirin.

Kırık Bağlantılar

Kırık bağlantılar Googlebot’ların bir web sitesini taramasını durdurur ve bulunursa ziyaretçilerin siteyi terk etmesine neden olur. Bir SEO raporu için kırık bağlantılara ihtiyacınız olacaktır. 404 sayfaları. 404 sayfaları hakkında ayrıntılı bilgi sağlayabilir ve web sitenize nasıl zarar verdiklerini açıklayabilirsiniz.

404 hataları ve kötü yönlendirmelere ek olarak, bir web sitesinin genel sağlık durumunu belirlemek için de kullanabilirsiniz. Sayfalar yeniden yönlendirilmişse, bunları SEO raporunuza ekleyin. Bir seo aracı olan Screaming frog, kırık bağlantıların bir raporunu oluşturmak için kullanılabilir.

“Söz” kelimesi “kelime” ile eş anlamlıdır.

Bir kitle tarafından kullanılan anahtar kelimeler, bir web sitesinin üst sıralarda yer alması için çok önemlidir. Anahtar kelimeler, bir web sitesi için herhangi bir seo çalışmasının özüdür. Google, bir siteyi kullandığı anahtar kelimelerle tanımlayabilir.

SEO raporunda aşağıdaki bilgilere yer verebilirsiniz: Sitenin içeriğinin içerdiği anahtar kelimeler hakkında bilgi verebilirsiniz. Sitenin rakiplerine göre hangi anahtar kelimelerde eksik olduğunu belirleyebilirsiniz. Seo raporunuzda anahtar kelimelere ilişkin sayısal verilere yer verin. Anahtar kelime zorluğu ve aranma sıklığı gibi önemli verilere yer verin.

Hemen Çıkma Oranı

Hemen çıkma oranı harika bir bilgi kaynağıdır. Hemen çıkma oranı, bir sitenin içeriğinin kalitesi, kitleyle ne kadar iyi eşleştiği ve hızı hakkında ayrıntılı bilgi sağlayabilir. Hemen çıkma oranı yüksek olan sayfaları SEO raporunuza ekleyebilirsiniz.

SEO raporlarınıza hemen çıkma oranlarını nasıl iyileştireceğinizi ve bunlara hangi faktörlerin neden olduğunu dahil edebilirsiniz.

Robots.txt

Googlebot’lara sitenizi taramalarını veya taramamalarını söyleyen herhangi bir kod içerip içermediğini görmek için robots.txt dosyasını kontrol edebilirsiniz. Sitenizin taranıp taranmayacağını söyleyen herhangi bir kod için robots.txt dosyasını kontrol edebilirsiniz.

Site Haritası

Site haritaları, tarayıcıları web sitenize yönlendirmek için kullanılır. Tarayıcı, makalelere, kategorilere ve resimlere olan bağlantıları tarayarak içeriği indeksler. Site haritası, tarayıcının siteyi nasıl tarayacağını belirleyecektir. Google Search Console’da bir site haritası bağlantısı vardır.

Backlink Analizi

Bir web sitesi diğerine bağlantı verdiğinde veya referans gösterdiğinde backlink oluşur. Google’ın algoritmaları geri bağlantılara çok dikkat eder ve bunları kötüye kullanan web sitelerini cezalandırır.

SEO raporunuza sitenin sahip olduğu bağlantı sayısını ekleyin. Sitenin sahip olduğu geri bağlantıların sayısını edu, gov, net, org, com veya co gibi uzantılara göre listeleyin. Bağlantıların zararlı olup olmadığına ilişkin ayrıntıları da ekleyin. Seo raporu bir Dr puanı içerebilir.

Http sayfası

Http Sayfaları Google veya web sitesinin kullanıcıları için iyi değildir. Https sayfalarına sahip bir web sitesi, Google’a ve kullanıcılarına sitenin “güvenli” olduğu sinyalini verir. Https sayfalarını etkinleştirmek için SSL sertifikaları gereklidir. SSL Sertifikası olan bir web sitesinin http sayfalarını analiz edebilir ve bulabilirsiniz. HTTP’den (veya http) https’ye geçiş için bir SEO raporu hazırlayın.

Bağlantı Yapısı

SEO yaygınlaşmadan önce birçok site içeriklerini sayısal, tarihsel ya da diğer bağlantı türlerini kullanan bir link yapısı ile paylaşıyordu. SEO’nun önemi her geçen gün artıyor. Sonuç olarak SEO uyumlu linkleri takip etmeyen içerikler arama motoru sonuçlarında aşağılara düşmeye başladı. SEO, link yapısını önemli bir kriter haline getirmiştir.

SEO raporlarında, müşterilere bağlantıların yapısı, sayfa içeriği vb. hakkında bilgi vermelisiniz. SEO raporlarında. Site. SEO sürecinin önünde olmak istiyorsanız link yapısı hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekir. Linkin uzunluğunu ve arama motoru optimizasyonu ile uyumlu olup olmadığını dahil edin.

BONUS

SEO Raporu oluşturmak için herhangi bir şey okumanıza gerek yok. Ayhan Karaman’ın YouTube kanalında seo raporunun nasıl yapılacağına dair video eğitimini izleyebilirsiniz. Bu, SEO Sektöründeki en iyi SEO uzmanıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *