BBE MARINIERS PDF

June 23, 2020 0 Comments

The Unit Interventie Mariniers (Marine Intervention Unit, UIM), formerly known as the Bijzondere Bijstands Eenheid (BBE), is an elite Dutch special forces unit. BBE-Mariniers. Tag: [BBE] Fans: 3 Created: MEMBERS (6). Founder . Leader. Platoon Presentation. Killing as ‘n art form. Platoon feed. There are no. Vrijwel de gehele antiterreureenheid van het Korps Mariniers zit midden De naamswijziging van BBE-M naar UIM, en ook die van de andere.

Author: Akinohn Guzahn
Country: Timor Leste
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 12 October 2015
Pages: 151
PDF File Size: 16.97 Mb
ePub File Size: 13.9 Mb
ISBN: 918-8-64033-170-1
Downloads: 68476
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagam

Mumbai Het jankende geluid van de kettingzaag is amper verstomd als de eerste gijzelnemer wordt uitgeschakeld.

Korps Mariniers / The Marine Corps

Met een gijzelaar als levend schild voor zich probeerde hij het binnendringen te voorkomen. Het mag niet baten. Nog voordat de bve in delen op de vloer valt heeft een operator van de Unit Interventie Mariniers UIM hem al in het vizier en schakelt de terrorist met een welgemikt schot uit.

Meteen daarop stroomt een grote groep operators achter kogelwerende schilden de lifthal op de begane grond van de Erasmus Universiteit in Rotterdam binnen.

Terwijl een van hen gewond op de grond valt, gaat het team vlot de bocht om, velt een tweede terrorist en stelt de gang en de daarop uitkomende ruimtes veilig. In de komende uren zal het team de gehele hoogbouw van de universiteit uitkammen op zoek naar meer terroristen.

Het is middernacht geweest als bovengenoemd scenario zich afspeelt in hartje Rotterdam. Vrijwel de gehele antiterreureenheid van het Korps Mariniers zit midden in de oefening Rotterdam Mumbai.

In deze oefening draait het vooral om het grootschalige optreden van deze laatste lijn in onze verdediging tegen terrorisme. Het scenario is gebaseerd op de aanslagen in het Indiase Mumbai in Groepjes terroristen vielen buitenlandse burgers aan met als enig doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

De honderdendertig man tellende elite eenheid is 24 uur per dag, dagen per jaar stand-by om de grootste dreigingen aan te pakken. De verschillende pelotons draaien bij toerbeurt in verschillende hoogtes van paraatheid dienst om op verzoek van de Minister van Justitie in te grijpen binnen onze landsgrenzen. Vijf van de acht terroristen vonden eveneens de dood.

  EL SECRETO DONNA TARTT PDF

In Duitsland en eigenlijk nergens in de wereld was er een speciaal voor dit soort acties getrainde eenheid. Na dit debacle werden overal in de westerse wereld eenheden opgericht of aangewezen om tegen dit soort dreigingen te kunnen optreden. Duitsland was een van de eerste landen die een speciale eenheid oprichtte, GSG-9 Grenzschutzgruppe 9, onderdeel van de grenspolitie. In gingen de beelden van de geheel in het zwart geklede militairen de wereld rond toen de eenheid de Iraanse ambassade in Londen bestormde om een gijzeling door terroristen tot een einde te brengen.

Dit werd het toonbeeld van de antiterreureenheden in de wereld. In Nederland werd de antiterreurtaak toebedeeld aan het Korps Mariniers. Bij de tweede Mollukse treinkaping bij het Groningse De Punt in werd de BBE voor het eerst ingezet om met geweld een einde te maken aan de kaping nadat onderhandeling niet het gewenste resultaat hadden. Bij de actie werden naast zes kapers helaas ook twee gegijzelden gedood.

DSI In juli werd de Dienst Speciale Interventies DSI opgericht waarin marinjers operationele overheidsdiensten die met terreurbestrijding en optreden bij zeer gevaarlijke situaties te maken hebben werden samengevoegd. Intern veranderde er niets. Met de eenhoofdige aansturing door de DSI wordt het makkelijker om snel op te schalen bij escalatie. In eerste instantie zal een AT van de politie worden ingezet.

Gaat het geweldsniveau omhoog dan komt de UI, marinierss uit politie en defensie personeel, in beeld. In het hoogste geweldsspectrum zal de UIM worden ingezet.

Unit Interventie Mariniers – Wikipedia

De UIM is gespecialiseerd in een vijftal optredens: Binnen de UIM zijn er ook nog marinierz teams die maeiniers ondersteunende taak hebben in operaties. De klimteams kunnen er voor zorgen dat operators altijd toegang tot het doel hebben door middel van touwwerk. De breach-teams zorgen ook voor toegang.

Of dat nu heimelijk is door het open maken van een slot of met een grote knal. Als laatste zijner de internationale CT-teams Contra Terreur. Dus ook de UIM.

Unit Interventie Mariniers

M-squadron is verantwoordelijk voor binnenlandse operaties, C-squadron voor buitenlandse operaties en T-squadron voor training en opleiding. De basiseisen zijn gelijk. Ervaring als marinier is een must. Als eerste horde is er de drie weken durende Aptitude test. De nadruk ligt op niet zozeer op de militaire vaardigheden maar meer op veldwerk onder druk.

  LAS COEFORAS DE ESQUILO PDF

Per keer doen er ongeveer zestig mariniers mee. Als deze horde is genomen zullen de ongeveer dertig overgebleven mariniers beginnen met de twintig weken durende algemene MARSOF-opleiding. Hiervan slagen er uiteindelijk tussen de vijftien en twintig man, aldus UIM-commandant Jan. Voor de Mountainleaders duurt de opleiding meer dan een jaar en die wordt grotendeels in het buitenland gegeven.

De specialistische UIM-opleiding duurt zeventien weken. Na een functie van drie jaar wordt er wel zo veel mogelijk overgestapt naar een van de andere eenheden binnen MARSOF maar uiteindelijk gaat de operator terug naar een ander onderdeel van het Korps Mariniers. Voordeel is dat hij dan de selectie kan overslaan. Zit zelf aan de ondersteunende kant an de politie en ben nou betrokken bij de speciale eenheden.

Daarnaast actief fotograaf, zou graag eens contact hebben om mee te gaan fotograferen, optie? Stukje over keerpunt is niet correct. BBE werd al eerder ingezet. Bij de strafgevangenis in Scheveningen 27 oktober Het drama na de gijzelingsactie tijdens de olympische spelen is onder andere voortgekomen uit het weigeren van Britse hulp aan de Duitsers in de vorm van SAS ondersteuning.

Niet volledig waarheidsgetrouw wel verreweg het meest maar absoluut verhelderend en er worden onbekende zaken wel naar boven gehaald. Verzoeke volgende keer bronvermelding. Blijft overeind staan dat het een goed stuk is. Ik heb het stuk toch echt zelf geschreven en al vijf dagen na de oefening op de site gezet. Volgens mij was dat voor het blad is verschenen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Mxriniers LCF, Dutch pride at sea okt 17th, 0 Mooi stuk, ook verhelderend hoe het nu bbw zit met de DSI. Het is tijd voor een nieuwe kazerne met alles erop en eran. Leave a Reply Cancel reply.

This website uses cookies to improve your experience. We’ll assume you’re ok with this, but you can opt-out if you wish.

Accept Reject Read More.