KAFIRKAH AKU PDF

June 19, 2020 0 Comments

anyone knows where to buy this book? User is offline Card PM. Top. + Quote Reply · wvw post Mar 21 , PM. Show posts by. Cikgu Zainon Ismail is a well known writer and also a public speaker. He once served in the Taliban Army, during the Soviet war in Afghanistan. Contents. 1 Early life and career; 2 Aftermath of the Memali incident. The rise of C.N. Afghani; Reception of the release. 3 Kafirkah Aku?. C.N Afghani sekali lagi tampil dengan penerbitan buku baru bertajuk Kafirkah Aku? yang mendedahkan liku-liku perjuangannya dalam PAS sehingga dipecat .

Author: Nelabar Malasar
Country: Guatemala
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 24 July 2004
Pages: 287
PDF File Size: 8.32 Mb
ePub File Size: 11.90 Mb
ISBN: 281-6-25663-797-1
Downloads: 54827
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktiran

Forum Announcement

Cikgu Zainon Ismail adalah seorang penulis yang terkenal dan juga seorang penceramah awam. Beliau menggunakan nama ‘ C. N Afghani sebagai nama pena.

Beliau pernah berkhidmat di sebagai Tentera Talibansemasa perang Soviet di Afghanistan. Beliau dianggap sebagai salah satu manusia yang paling ditakuti oleh pemimpin parti Kzfirkah kerana beliau memegang banyak rahsia sepanjang tempoh perkhidmatan beliau sebagai ahli parti.

Kafirkah Aku Zainon Ismail | Don Faiz

Zainon Ismail atau lebih dikenali sebagai Cikgu Non adalah seorang guru sekolah rendah di KedahMalaysia. Beliau telah berkhidmat sebagai seorang guru pada lewat an dan menyertai politik tidak lama selepas itu.

Beliau kemudiannya terlibat dalam pergerakan Mujahidin dan berjihad dalam peperangan di bumi Afghanistan Peristiwa Memali di mana berpuluh-puluh Polis dan pengikut Ibrahim Libya meninggal dunia dalam kejadian tembak menembak di Baling Kedah.

  101 RAZONES PARA ODIARLA PDF

Zainon telah pulang ke Malaysia dan secara sukarela memikul karirkah untuk melindungi dan menjaga ahli kumpulan tersebut yang telah menjadi balu selepas kejadian itu. Zainon adalah pemimpin PAS sahaja yang bimbang akan kesejahteraan balu dan anak-anak mangsa tragedi itu. Manakala Pemimpin PAS yang lain dilihat tidak membantu tetapi menubuhankan tabung Tabung Derma Memali untuk keuntungan kewangan peribadi mereka sendiri. Kebanyakan kaffirkah telah dikumpul dan diagihkan secara sama rata kepada pemimpin-pemimpin PAS.

KAFIRKAH AKU : CN Al-Afghani : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive

Balu dan anak-anak mereka yang meninggal dunia dalam kejadian itu tidak kafurkah walaupun satu sen dana tersebut. Malah Abdul Hadi Awang, orang yang memulakan kejadian Memali dengan Amanat Hadi atau ucapan Hadi Awang adalah acuh tak acuh kepada perjuangan janda dan anak-anak yatim mangsa Memali bahawa dia dengan bangganya mendakwa mereka yang mati sebagai mati syahid.

Zainon Ismail amat bimbang mengenai kebajikan waris-waris dalam kejadian memali.

Beliau menjaga semua anak-anak yatim dengan menyediakan wang untuk pendidikan, makanan dan tempat tinggal. Beliau berkahwin dengan seorang balu dan menjalankan perniagaan runcit. Hasil Kkafirkah perniagaan diberikan sama rata kepada semua balu dan anak-anak yatim.

Beliau bertanyakan jawatankuasa pusat PAS untuk memberi sebahagian daripada hasil dana Tabung Memali kepada orang-orang yang berhak ke kafirkkah. Walau bagaimanapun, permohonan beliau telah dinafikan kerana kebanyakan wang telah dibelanjakan untuk agenda politik parti. Jawatankuasa pusat PAS menyatakan bahawa Zainon sebagai musuh mereka. Dengan perasaan sedih dan terkilan terhadap rakan-rakan beliau, Zainon Ismail menulis sebuah kafirakh mengenai perjuangan balu dan anak yatim dalam peristiwa memali.

Maka dengan itu Zainon Ismail menggunakan nama CN Afghani sebagai nama pena beliau dan menulis kebenaran tentang PAS dan mendedahkan bagaimana parti berasaskan Islam menipu semua sumbangan dana. Beliau juga mengatakan bahawa orang-orang yang menjual, membeli dan membaca buku tersebut perlu dipukul.

  FRIEDRICH SCHLEGEL LUCINDE AND THE FRAGMENTS PDF

Dalam buku itu C.

Zainon Ismail C.N Afghani

Afghani menyatakan bahawa ramai balu dan anak-anak yatim mati kerana kebuluran, walaupun berjuta-juta ringgit telah dikumpulkan oleh jawatankuasa pusat PAS yang menggunakan nama dan status mangsa kejadian Memali. Wang yang dikutip telah digunakan untuk membiayai pergerakan politik atau diberikan kepada individu. Walau bagaimanapun pemimpin-pemimpin PAS takut bahawa dengan pengeluaran buku itu kkafirkah boleh membawa pada kejatuhan mereka.

Katirkah Afghani sekali lagi tampil dengan penerbitan buku baru bertajuk Kafirkah Aku? Dalam buku tersebut juga mengisahkan Haji Hadi Awang pernah menyatakan dalam ceramah dan ucapan beliau bahawa orang-orang yang menyokong dan menyertai UMNO dianggap sebagai kafir. Beliau juga berkata bahawa membuat perkiraan politik dengan orang bukan Islam adalah dilarang dan orang-orang yang berkawan dengan bukan Islam seperti gabungan Barisan Nasional juga dianggap kafir.

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Retrieved on 25 March Diambil daripada ” https: Ruang mafirkah Rencana Perbincangan.

Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Dalam bahasa lain English Sunting pautan. Laman ini diubah buat kali terakhir pada Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut.